Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 312947 razy)

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
To mnie zaskoczyłeś @Bjørn, bo myślałem, że jest przyjęty consensus, że religia z nauką się rozmijają, a wręcz że przy naukowym podejściu nie możemy w ogóle zakładać istnienia bóstw, ale jeśli czegoś nie wiem to chętnie poczytam. Tylko to chyba na PW, bo nie mamy tematu o religii i patrząc na polityczny to chyba drugi taki do kłócenia się nie jest tu potrzebny ;D

Tak, jest przyjęty taki mniej więcej consensus, ale wynika on chyba z jakiegoś rodzaju pychy albo dumy naukowców, którzy moim zdaniem po prostu nie zadali sobie trudu na prawdziwe i rzetelne zbadanie tematu. Nawet nie trzeba robić tego samemu - wymagałoby to wszakże znajomości starożytnej greki, archeologii, umiejętności czytania papirusów i innego gówna. :D Na szczęście zrobili to inni. Ja sam byłem kiedyś sceptyczny, w najlepszym wypadku neutralny. Ale jednak twarde dowody przemawiają do mnie bardziej niż "racjonalna intuicja". ;)

Jeśli jesteś zainteresowany, to napisz PW, coś tam zaproponuję do przeczytania. Dwie książki mi przychodzą do głowy, które najbardziej mieszają w bani. Z pozoru wzajemnie się wykluczają, ale moim skromnym zdaniem uzupełniają się doskonale.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .