Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 312982 razy)

Offline selfslave

• Gaduła
Tu autor artykułu, profesor historii specjalizujący się w tej tematyce.
Widzieliście... to nie jest zwykły człowiek... to profesor!
PROFESOR!!!
PROFESOR
 :onan: :onan: :onan: :onan: :onan:

Czyli nie może się mylić, nie może mieć żadnej agendy. Wykluczone. Przecież nikt nie słyszał o promowaniu jakiejkolwiek ideologii na uczelniach. Nigdy w życiu. Profesor to osoba czysta jak łza, niepodważalny, bezstronny specjalista.

Ponownie, brawo.

Spoiler

Offline Algiz

• Gaduła
Jeśli hasło "polskie obozy koncentracyjne" weszło kiedykolwiek do mainstreamu, to właśnie dzięki polityce PiS i podobnych dzbanów, szczególnie tej najnowszej.

Zapomniałeś jeszcze o zasługach w tym temacie takiego dzbana jak Barack Obama nad którym się tu wielokrotnie śliniłeś i oklaskiwałeś jego prace pseudonaukowe.

« Ostatnia zmiana: 31 Sty, 2018, 16:09:47 wysłana przez Algiz »

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Zawsze w takich sytuacjach przypomina mi się Stefan Niesiołowski XD Największy menel wśród profesorów.

Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Obama i praca pseudonaukowa - w sensie, że jako jedyny urzędujący prezydent napisał artykuł naukowy - ten, który dotyczył analizy skutków Obamacare? Wow.

Profesor specjalizujący się w danej dziedzinie =/= po prostu profesor, jak np. eksperci Macierewicza - każdy od czego innego, tylko nie obszaru ekspertyzy, której mają udzielić. Po raz setny przypomnę coś, co tu też jest rozmyte. Fakty=/=poglądy. Przedstawił w tekście argumentację i z nią najwyżej możesz sobie polemizować. Bo coś jest albo bujdą albo nie jest. Dobór faktów Twoim zdaniem może być zły. Ale to trzeba się do tego bezpośrednio odnieść, a nie do tego, że opublikował go w Krytyce Politycznej, która WYDAŁA JEGO KSIĄŻKĘ. Hobsbawma też nie przeczytasz, bo Krytyka Polityczna go wydała? Ja tu widzę właśnie zupełnie coś odwrotnego: "je*ać jego autorytet, bo napisał na portalu spoza mojego ideologicznego parasola"

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
O ile się nie mylę, to każdy profesor w czymś się specjalizuje i nie ma czegoś takiego jak zawód po prostu profesor... hmm...
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Profesorów od czytania ze zrozumieniem na tym forum raczej nie ma.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Profesorów od czytania ze zrozumieniem na tym forum raczej nie ma. Tak jak w złym PiSie!

Troszkę edytowałem Twojego posta, bo zapomniałeś czegoś dodać ;)

Poza tym to ładny selfown :D
« Ostatnia zmiana: 31 Sty, 2018, 17:32:08 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline selfslave

• Gaduła
Przedstawił w tekście argumentację i z nią najwyżej możesz sobie polemizować. Bo coś jest albo bujdą albo nie jest. Dobór faktów Twoim zdaniem może być zły. Ale to trzeba się do tego bezpośrednio odnieść, a nie do tego, że opublikował go w Krytyce Politycznej, która WYDAŁA JEGO KSIĄŻKĘ.
"Znam kogoś kto mówi, że tak było" - to nie jest coś z czym mogę polemizować, bo musiałbym być tam na miejscu i widzieć, że było inaczej, żeby móc to podważyć. Ale publikacja tego w takim propagandowym gównie, jak i pochodzenie profesora, zakładają raczej brak obiektywizmu i bezstronności, przez co takie informacje stają się mało wiarygodne. Jakby pisał to ktoś niezwiązany z żadnym ruchem ideologicznym i kogo pochodzenie lub konotacje nie stawiają go po którejś ze skłóconych stron to inaczej bym to traktował. A tak to niczym się dla mnie nie różni od np. pompowania martyrologii ze strony naszych rodzimych profesorów.

Hobsbawma też nie przeczytasz, bo Krytyka Polityczna go wydała? Ja tu widzę właśnie zupełnie coś odwrotnego: "je*ać jego autorytet, bo napisał na portalu spoza mojego ideologicznego parasola"
Ja wszystko przeczytam, tylko jak widzę ideologiczne źródła albo stronniczą retorykę to mi się zapala czerwona lampka braku zaufania. A, że Hobsbawma wydali to nie wiem co w tym szokującego, skoro to komunista.

Ideologicznego parasola nie posiadam. Tak samo patrzę na Twoją Krytykę Polityczną, jak na wszystkie inne Niezależne, Racjonalisty, Wyborcze, SuperExpresy, Rzeczpospolite, Frondy, Wprosty, Newsweeki, Nie, Fakty i Mity i każde inne gówno. Słucham i dyskutuję z prawdziwymi osobami, a nie łykam gówna z tub propagandowych, które piszą tak, a nie inaczej, bo ktoś za to płaci.

Nie każdy jest ideologiczną spierdoliną, jak Ty @gizmi7 Większość ludzi nie wierzy w żadne ideologie, a zapatrzeni w lewicę albo prawicę są tylko najwięksi frustraci z poważnymi problemami emocjonalnymi, które przekładają na problemy świata.
« Ostatnia zmiana: 31 Sty, 2018, 17:54:21 wysłana przez selfslave »

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
^

@selfslave óóóóó - grubo jedziesz, powściągnij lejce, to nie po chrześcijańsku tak pisać :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Wow, czyli nic nie czytasz, bo inaczej byłbyś (jak ja) ideologiczną spierdoliną? Jesteś po kolana w ideologii, jak każdy - po prostu niektórzy starają się wybierać swoje wartości świadomie i podchodzą refleksyjnie do nich i problemów, jakie wynikają w konfrontacji idei z rzeczywistością. Inni wybierają życie leminga jako księżniczka, co się nie zbrudzi przyznaniem, że ma jakieś konkretne poglądy, które by można było podważyć i ocenić.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
I znowuż diatryba relewantnej konfabulacji postmodernizmu.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Postmodernistyczna diatryba relewantnego w konfabulację*

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Ja to tylko tutaj zostawię :D
Może będzie bardziej wymowne.

« Ostatnia zmiana: 31 Sty, 2018, 18:40:15 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline selfslave

• Gaduła
óóóóó - grubo jedziesz, powściągnij lejce, to nie po chrześcijańsku tak pisać :D
Nie jestem chrześcijaninem ;)
Ale serio, jak trzeba to dostanę bana, ale nie mogę inaczej zareagować jak @gizmi7 umieszcza tutaj artykuły od ludzi wprost powiązanych z Antifą i promujących zbrodnicze ideologie. Ja nie widzę różnicy jakby jakiś naziol umieszczał tu artykuły ze swoich ulubionych stron związanych z neonazistami. To to samo tylko z drugiej strony. Idee, które promuje tu @gizmi7 da się wprowadzić tylko przymusem (oczywiście tego wprost nie powiedzą, powiedzą, że "edukacją") i panowie z Krytyki Politycznej i Zandberg doskonale o tym wiedzą, dlatego nie powiedzą złego słowa o Antifie (a jak powiedzą to zaraz ich usprawiedliwią). A że to wszystko jest pod płaszczykiem dobroci i intelektualizmu to znajduje poklask w głównym nurcie, więc jest o wiele bardziej niebezpieczne niż kilku przygłupów w lesie z torcikiem dla Adolfa.

Wow, czyli nic nie czytasz, bo inaczej byłbyś (jak ja) ideologiczną spierdoliną?
Napisałem, że wszystko przeczytam i napisałem, ze postrzegam te źródła negatywnie, a nie że się z nimi nie zapoznaję, profesorze od czytania ze zrozumieniem.

Jesteś po kolana w ideologii, jak każdy - po prostu niektórzy starają się wybierać swoje wartości świadomie i podchodzą refleksyjnie do nich i problemów, jakie wynikają w konfrontacji idei z rzeczywistością. Inni wybierają życie leminga jako księżniczka, co się nie zbrudzi przyznaniem, że ma jakieś konkretne poglądy, które by można było podważyć i ocenić.
Nie. Tak sobie tylko ładnie tłumaczysz swoje skrajne, chore poglądy. Większość ludzi nie wyznaje żadnej ideologii, dlatego w USA raz wybrali Obamę, a raz Trumpa. Albo u nas raz PO, a raz PiS. Bo zmieniły się nastroje, a nie dlatego że nagle naziści wyszli z szafy, jak Twoi popaprani ideologiczni koledzy pragną myśleć.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Algiz

• Gaduła
Słucham i dyskutuję z prawdziwymi osobami, a nie łykam gówna z tub propagandowych, które piszą tak, a nie inaczej, bo ktoś za to płaci.

Oj tam, oj tam, teraz to się czepiasz ;) Wprawdzie Sierakowski niedawno w TOK FM trochę się wysypał i powiedział  za dużo, chociażby, że 90 % pieniędzy dostaje z zagranicy, ale reszta jest chyba ok i pochodzi np: z fundacji Batorego i ze Stowarzyszenia 61, którego prezesem jest Róża Rzeplińska ( zbieżność nazwisk z byłym prezesem TK nieprzypadkowa) i jeszcze powiedział, że to super bo Kaczyński może go cmoknąć w pompę  :lol: ( no może nie użył słowa pompa, ale czułem niczym Jacek Hugo-Bader z GW, że chciał tak powiedzieć )

Offline Bjørn

• Pr0
@selfslave jeśli cenisz sobie dowody historyczne, rzeczowe, fakty i udowodnioną naukowo (co najlepsze - przez sceptyków, którzy chcieli udowodnić, że jest dokładnie odwrotnie, lecz zwyczajnie polegli) prawdę, to powinieneś być chrześcijaninem (nie mylić z katolicyzmem). :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Kiedy czytam te dyskusje, to tęsknię za @wrobelsparrow ;(

Kurde, właśnie obejrzałem TVNowskie fakty. Dawno nie słyszałem takiego propagandowego bełkotu :D Mam nadzieję, że TVP dorówna, bo moje fengszułej będzie zaburzone.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline selfslave

• Gaduła
To mnie zaskoczyłeś @Bjørn, bo myślałem, że jest przyjęty consensus, że religia z nauką się rozmijają, a wręcz że przy naukowym podejściu nie możemy w ogóle zakładać istnienia bóstw, ale jeśli czegoś nie wiem to chętnie poczytam. Tylko to chyba na PW, bo nie mamy tematu o religii i patrząc na polityczny to chyba drugi taki do kłócenia się nie jest tu potrzebny ;D

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
A gdzie te zbrodnicze ideologie? Mordercza płaca minimalna? Przymusowa powszechna opieka zdrowotna i edukacja? Policja, sądownictwo, podatki? Bo cały czas nie wiem, do czego pijesz? Jaką ideologię wyznaję? Liberalizm? Humanizm? Ulubionego prawicowego chochołka o nazwie "kulturowy marksizm"? Powiedz mi, w co uważasz, że wierzę, to to wtedy będę potrafił to skomentować i ewentualnie rozjaśnić swoje stanowisko. Bo na razie usłyszałem tylko coś o byciu spierdoliną i inne takie pełne inwektywów i jakiejś projekcji chu-wie-czego błądzenie wokół tematu przez urażoną dumę. Zero argumentów, na które można odpowiedzieć, bo już się przyzwyczaiłeś, że dotąd w ten sposób potrafiłem odbić piłeczkę. Więc lepiej postraszyć nie-wiadomo-czym. Ziomek, jak tak gadasz z "prawdziwymi ludźmi w prawdziwym życiu", to nic dziwnego, że myślisz, że nie masz poglądów, bo pewnie wszystkich zdążyłeś obrazić (o ile ktoś nie jest z reszty grona bezrefleksyjnych śmieszków, co sądzą, że nie mają poglądów).

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
A gdzie te zbrodnicze ideologie? Mordercza płaca minimalna? Przymusowa powszechna opieka zdrowotna i edukacja? Policja, sądownictwo, podatki? Bo cały czas nie wiem, do czego pijesz? Jaką ideologię wyznaję? Liberalizm? Humanizm? Ulubionego prawicowego chochołka o nazwie "kulturowy marksizm"? Powiedz mi, w co uważasz, że wierzę, to to wtedy będę potrafił to skomentować i ewentualnie rozjaśnić swoje stanowisko. Bo na razie usłyszałem tylko coś o byciu spierdoliną i inne takie pełne inwektywów i jakiejś projekcji chu-wie-czego błądzenie wokół tematu przez urażoną dumę. Zero argumentów, na które można odpowiedzieć, bo już się przyzwyczaiłeś, że dotąd w ten sposób potrafiłem odbić piłeczkę. Więc lepiej postraszyć nie-wiadomo-czym. Ziomek, jak tak gadasz z "prawdziwymi ludźmi w prawdziwym życiu", to nic dziwnego, że myślisz, że nie masz poglądów, bo pewnie wszystkich zdążyłeś obrazić (o ile ktoś nie jest z reszty grona bezrefleksyjnych śmieszków, co sądzą, że nie mają poglądów).

Uwaga! Będę strzelał!
Postmodernizm?
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Bjørn

• Pr0
To mnie zaskoczyłeś @Bjørn, bo myślałem, że jest przyjęty consensus, że religia z nauką się rozmijają, a wręcz że przy naukowym podejściu nie możemy w ogóle zakładać istnienia bóstw, ale jeśli czegoś nie wiem to chętnie poczytam. Tylko to chyba na PW, bo nie mamy tematu o religii i patrząc na polityczny to chyba drugi taki do kłócenia się nie jest tu potrzebny ;D

Tak, jest przyjęty taki mniej więcej consensus, ale wynika on chyba z jakiegoś rodzaju pychy albo dumy naukowców, którzy moim zdaniem po prostu nie zadali sobie trudu na prawdziwe i rzetelne zbadanie tematu. Nawet nie trzeba robić tego samemu - wymagałoby to wszakże znajomości starożytnej greki, archeologii, umiejętności czytania papirusów i innego gówna. :D Na szczęście zrobili to inni. Ja sam byłem kiedyś sceptyczny, w najlepszym wypadku neutralny. Ale jednak twarde dowody przemawiają do mnie bardziej niż "racjonalna intuicja". ;)

Jeśli jesteś zainteresowany, to napisz PW, coś tam zaproponuję do przeczytania. Dwie książki mi przychodzą do głowy, które najbardziej mieszają w bani. Z pozoru wzajemnie się wykluczają, ale moim skromnym zdaniem uzupełniają się doskonale.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur

Tak, jest przyjęty taki mniej więcej consensus, ale wynika on chyba z jakiegoś rodzaju pychy albo dumy naukowców, którzy moim zdaniem po prostu nie zadali sobie trudu na prawdziwe i rzetelne zbadanie tematu. Nawet nie trzeba robić tego samemu - wymagałoby to wszakże znajomości starożytnej greki, archeologii, umiejętności czytania papirusów i innego gówna. :D Na szczęście zrobili to inni. Ja sam byłem kiedyś sceptyczny, w najlepszym wypadku neutralny. Ale jednak twarde dowody przemawiają do mnie bardziej niż "racjonalna intuicja". ;)

Jeśli jesteś zainteresowany, to napisz PW, coś tam zaproponuję do przeczytania. Dwie książki mi przychodzą do głowy, które najbardziej mieszają w bani. Z pozoru wzajemnie się wykluczają, ale moim skromnym zdaniem uzupełniają się doskonale.

Wal tutaj, mnie też zaciekawiłeś.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Bjørn

• Pr0

Offline Algiz

• Gaduła
A tym czasem pod ambasadą Izraela manifestacja kilkudziesięciu osób ze środowisk narodowych po jednej stronie i przedstawicieli ruchu Obywatele RP po drugiej stronie, a po środku jak zwykle zapłakany Andrzej Hadacz. Przypadek ?