Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 313709 razy)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
A tego drugiego aż żal komentować, chcesz płacić 3 razy lepszemu człowiekowi tyle co chujowemu? :)
Taki z Ciebie kapitalista a nie wiesz, że płaci się rynkową stawkę? ;)

Na tym cały myk polega - 3x lepszy człowiek żąda max. 50% więcej, bo rynek i pracodawcy są w stanie skutecznie ukryć przed nim informację, jaką wartość on wypracowuje.

P.S. Średni ze mnie kapitalista - mnie tylko skręca jak widzę przepierdalane pieniądze i jak widzę jak żałośni są ludzie tłumaczący swój stan rzeczy wszystkim dookoła oprócz siebie samych :pepe:

Posty połączone: [time]19 Paź, 2017, 19:08:11[/time]
Nie wiem jakie badania czytasz, ale ja widzę skąd i kiedy ludzie uciekają do rajów podatkowych, przechodzą do szarej strefy, robią coraz większe wały albo po prostu zamykają interesy. Skoro ludzi nie stać na wydawanie pieniędzy to z czego mają być wpływy? Dokręcenie śruby i jeszcze większe opodatkowanie pracy?

z jednej strony rzeczone cebulenie, z drugiej chujowe procesy(albo jeszcze lepiej - brak procesów) i rozwalanie kasy na głupoty albo po prostu chujowy, niekonkurencyjny produkt.

Dobry człowiek spokojnie będzie 3x lepszy niż chujowy(za tę samą kasę), co neguje wszelkie tzw. "koszty pracy".

Brzmi jak opis obecnego stanu służby zdrowia.

A tego drugiego aż żal komentować, chcesz płacić 3 razy lepszemu człowiekowi tyle co chujowemu? :)

Ale wiesz, że nasza służba zdrowia jest najbardziej efektywna w EU, tylko właśnie cholernie niedofinansowana?

No to aż strach się bać, co jest w reszcie EU - mam całą rodzinę lekarzy i nasłuchałem się strasznych rzeczy :)

« Ostatnia zmiana: 19 Paź, 2017, 19:10:19 wysłana przez pivovarit »