Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 314296 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@13, gdyby Twoja wiedza była praktyczna byłbys prawnikiem, praktycznie to Twoja rodzina została brutalnie potraktowana przez sądy i układy w nich panujące. Tak pomijając już nasz spór, myśleliście o przedstawieniu dowodów które masz i powrotu na wokande ? Pisze to bez złośliwości zeby nnie było.
W jakim kierunku to zmierza hm... nie wiem mam nadzieję ze ludzie nie dafdzą sie ogłupić jednej ani drugiej stronie.
Mam cicha nadzieję ze pojawi sie ktoś rozsądny z po za układu POPiS i uda mu sie porwać za sobą ludność. Dużo też zależ wg mnie od tego jak bardzo po swojemu, nie licząc sie z połową narodu bedzie brnął PiS w swoje pomysły. Jeśli bedą szli w zaparte niestety może dojśc do rozruchów. Ok wiem zostali wybrani legalnie , mają prawo realizować swoją wizję ale maja tez obowiązek konsultowania tego a jak to wygląda, przynajmniej z mojej perspektywy nie pasuje mi.
Można wyliczac ich buble i arogancje władzy i to może wzburzyć lud.
Dla mnie po pierwsze wojsko, sądy, oświata, bardzo watpliwe dobro w postaci planu Morawieckiego który w zasadzie cały czase ewoluuje i tylko co jakis czas wypływa ciekawostka z dupy wymyślona pozwalająca mieć obawy co do jasności tego planu czy tez może mrzonki.
Nie sądze zeby PO z N miały szanse dzisiaj na odebranie wladzy pisowi więc poki co ten wariant odrzucam , zakładam raczej ze PiS bedzie rzadzić jeszcze jedna kadencję no chyba ze będą powielać takie pomysły jak z sądami.
Owszem Polska powinna byc dumna ale nie głupia a dzisiejszy rząd zachowuje sie dla mnie jak głupiec w stosunku do reszty europy.
Reparacje no cóż. Polska wg mnie ma najwieksze prawa do reparacji, o takie wystapiły również Włochy i Grecja. Nie skorzystaliśmy z planu Marshalla bo rusek połozył na nas łape, to samo zrobił rusek na konferencji w Poczdamie. Wszelkie reparacje miały byc wypłacane Rosji a oni mieli wypłacić je nam, uważam więc ze rzad powinien  równocześnie wystąpić o zwrot reparacji do Rosji bo to oni je otrzymali i byli ich głównym beneficjentem.
Wszystko to jednak wg mnie dzieje sie dużo za późno. No ale zobaczymy.
Generalnie wolałbym sie dogadywać gospodarczo z Niemcami niż ze Stanami ale dogadywać a nie być kundelkiem. Prowadzić zdrowe interesy z sąsiadem w końcu jest to nasz największy kontrahent .
Osobiście nie wierze ze coś z tego tzn z reparacji wyjdzie, myśle ze jest to pożywka na pożytek polityki wewnetrznej.
« Ostatnia zmiana: 05 Sie, 2017, 18:00:06 wysłana przez commelina »