@Johnny Takie trolle mnie nie ruszają - jeśli w pierwszych 5 minutach ktoś tyle razy robi pannę/pana lekkich obyczajów z logicznego wywodu, to nie zamierzam tracić czasu na cokolwiek wyciągnie ze swoich błędnych przesłanek. Logika bardziej podstawowa od sylogizmów. Nie obchodzi mnie kolor jego skóry, nie obchodzi mnie jego niepełnosprawność - tylko je zauważyłem, jako kolejny przykład "bycia egzotycznym dla prawicowców" jako legitymizację gadania bzdur, jak potłuczony - koleś bełkocze od rzeczy i jest obrzydliwie ślepy na winy własnego kościoła w imię walki z wyimaginowanym chochołem przeciwnika, którego nie ma.
W pierwszych minutach mówca odnosi się do niezbywalnego prawa do wolności każdej jednostki, z tego co dobrze pamiętam.
Kolejna część wywodu jest budowana w oparciu o Creatio Ex Nihilo (poprawcie mnie jeśli coś pomyliłem)...
Ty w ogóle słuchałeś co mówi ten człowiek?
Jeśli teolog to nie ma już nic mądrego do powiedzenia? Czy może dlatego, że czarny, albo może dlatego, że kaleka? Albo wszystkie te 3 rzeczy na raz??
@13 Co ma program Developer+ do eksmisji? Hipokryzja PiS jest rażąca i obrzydliwa, bo owa Warszawska prywatyzacja, do której pijesz to ich wina w równym stopniu, co PO i rozleniwionej ekipy HGW. Tylko krzyczą na pokaz, a ich czyny mówią zupełnie coś innego. A o wywalaniu na bruk pisałem tu niejeden raz, mam przyjaciół w grupach walczących z eksmisjami poreprywatyzacyjnym i w Warszawie i wiem, jak obrzydliwie wygląda ta sytuacjach i co wszyscy sądzą o lobbingu developerów w PiSie, więc przykro mi - nie ten adres.
O ile mnie pamięć nie myli, to Lech Kaczyński właśnie zatrzymał "dziką reprywatyzację".
@nikt Mam nadzieję, że nikogo z Twoich bliskich tak nie potraktują, że nowy właściciel kilkakrotnie podniesie czynsz albo w inny sposób uprzykrzy życie, by wykurzyć z mieszkania, w którym ktoś żył przez kilkanaście-kilkadziesiąt lat. Podstawowym dokumentem prawnym jest konstytucja, a tam jest np. "Władze publiczne chronią konsumentów, użytkowników i najemców przed działaniami zagrażającymi ich zdrowiu, prywatności i bezpieczeństwu oraz przed nieuczciwymi praktykami rynkowymi." Jak się tego przestrzega w praktyce, to inna sprawa. Ale mówimy tu zwykle o tym ostatnim.
No to jeszcze raz, odnieś to o czym piszesz, do tego co spotkało ludzi w wyniku działań HGW. Masz podwójne standardy moralności? Dla działań PO inne i inne dla działań PiS??
No i Panowie, Shaded jest z wykształcenia teologiem, tylko doktora nie ma. I też kapitalizuje na głupotkach: https://oko.press/twierdzenia-miriam-shaded-o-muzulmanach-wszystkie-nieprawdziwe-bez-sensu/
So what??
Proponuję poczytać komentarze pod artykułem. Poziom zaorania - level Grand Master!
Drogie oko.press, lubię was i cenię, ale dzisiaj dajecie plamę. Poważni ludzie podają przykład Benazir Bhutto jako pozytywną ilustrację praw kobiet w Pakistanie? Serio??? Pocałunki JPII? Czego niby mają dowodzić? Ani słowa o abrogacji w Koranie? Popełniliście tekst niemądry, a krótka forma was nie tłumaczy. Może poczet waszych ekspertek powinniście poszerzyć o Monę Al Tahawi, Sarę Heider, Wafę Sultan, Ayaan Hirsi Ali, Asrę Nomani, Irshad Manji? Z nimi można porozmawiać o prawach kobiet w islamie - zastanówcie się dlaczego można. PS Matko, jak ja tęsknię za Hitchem...