Z całym szacunkiem, jeśli Twoja wiedza o tym co było robione pod czyje dyktando jest zblizona do wiedzy o ustawach o ustrojach sądowych ... to wiesz Moja wiedza bierze się z powszechnie dostępnych informacji ( to nie jest wiedza tajemna, patrz Sienkiewicz i palenie budki).
Jeśli zaś chodzi o działanie sądów, to moja wiedza jest praktyczna, a twoja czysto teoretyczna. Moja rodzina coś przeżyła z powodu układów, sitwy i kolesiostwa w sądach. Nie jesteśmy tu żadnym wyjątkiem, tylko jednym z wielu przykładów rodzinnych tragedii, ale wiem, że dla ciebie to już tylko statystyka...
Po za tym powiedz mi miły człowieku kiedy Ty w końcu zrozumiesz ze mam w dupie co robiło PO czy tez KOD , to sie juz nie odstanie i jeśli można to nie należy do tego wracac do ich rzadów itd. Sam KOD tez jest dla mnie nic nie wart, przyjmi topp wreszcie bo te argumenty ze PO to czy tamto nie mają sensu i nie mogą być zadnym uzasadnieniem dla poczynań coraz bardziej bezczelnych wszelki dla mnie pseudonarodowych organizacji. Panoszą sie robią burdel niczym antifa i obie te organizacje są dla mnie do delegalizacji, a najlepiej wysłania daaleko w kosmos niech sie tam napierdalają. Czy to histeria ? nazywaj to jak chcesz, dla mnie ten cały wybujały patriotyzm w stylu "nie zapomnimy 44" po czym hajlowanie to schizofrenia. Tak tutaj włącza mi sie panika bo o większy absurd w historii chyba trudno. Pojemny masz tyłek. Co więc proponujesz? Bo to, że jesteśmy na siebie napuszczani, jest dla mnie oczywiste.
Od pierwszego dnia objęcia władzy przez PIS, ruszył bardzo dobrze skoordynowany program, popierany i sponsorowany przez różne podmioty z poza kraju, którym zależy na słabej Polsce, mający na celu obalenie
DEMOKRATYCZNIE WYBRANEGO RZĄDU. W jakim kierunku to zmierza, jak myślisz? Dla mnie są trzy możliwości.
1. Drugi Majdan.
2. Powrót do władzy "totalnej opozycji" i dalszy rozbiór Polski (mam na myśli odpływ kapitału z polski, drenaż kieszeni polaków, kredyty frankowe, czyli sprawa niezałatwiona jedynie w Polsce i na Ukrainie, itd).
3. Islandia - 2009 ( niech każdy sam sobie sprawdzi, co takiego wydarzyło się w tym 330 000 tyś. kraju w 2009 roku, ja od siebie wrzucam jeden materiał).
Spoiler Dlaczego wszystko milczało o tym co się stało... Prywatne banki z Wielkiej Brytanii i Holandii zrobiły z Islandii bezpieczną wydawałoby się "melinę" z której dokonywano gigantycznych wirtualnych i bardzo często niezgodnych z prawem operacji finansowych. Banksterskie plany "uzdrowienia" gospodarki zakładały obarczenie Islandzkich rodzin długami 3.5 mld $ na 15 lat oprocentowanymi na 5.5 rocznie. Byliśmy świadkami przeogromnej presji dyplomatycznej przede wszystkim ze strony UK Holandii i instytucji EU oraz BŚ aby Islandia uznała i zaczęła spłacać długi zrobione de facto przez prywatne banki. Straszono zerwaniem kontaktów dyplomatycznych, więzi gospodarczych z EU itd. Dumny naród wikingów nie ugiął się. Wychodzi na ulice i żąda nowych wyborów i referendum. Upokorzony ale mądry naród islandzki obalił swój socjalistyczny (!!!) rząd który pod dyktando światowej finansjery zamierzał doprowadzić do formalnego bankructwa i finansowego zniewolenia swojego narodu. Model któremu się sprzeciwili Islandczycy jest aktualnie przerabiany w Grecji. Dumni potomkowie Spartan nie potrafią się zorganizować i w efekcie płacą za nie tylko swój dług. Przykład Islandii powinien jednak uświadomić nam, że mimo wszystko w niektórych sytuacjach można pokojowo przeciwstawić się złemu systemowi i można zwyciężyć. Historia o tym epizodzie na pewno nie zapomni. Także my powinniśmy o tym pamiętać i przekazywać informacje tam gdzie tylko można aby uświadomić jak największą część społeczeństwa w jak bardzo "wolnym świecie" niezależnych informacji żyjemy. Nie miejmy złudzeń - jak mamy mieć prawdziwe informacje w mediach skoro banki są bezpośrednio lub pośrednio właścicielami największych na świecie mediów ? To po prostu niemożliwe.
Zapytam jeszcze jaki jest twój stosunek do postulatu PIS o reperacje wojenne?