Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 314739 razy)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Po cichutku podrożały masło oleje itd o ok 20%. Oprócz benzyny dojdzie prezerwatywy smoczki dla dzieci i wszystko co nie medyczne w linii prostej.
Wracając do paliw. Ubawiłem sie setnie słysząc w reżimowej TV jak to Orlen pochwala ten pomysł i uznaje go za dobry kierunek, uznając róznież ze ten podatek wcale nie musi oznaczać podwyzki paliw na stacjach ( tutaj błysnął ponownie Poseł Suski twierdząc ze paliwo nie podrożeje w całej Polcse tylko na stacjach  :facepalm:  )
To ja sie pytam, może Orlen z własnej kiesy odda państwu te 20gr od litra i nie podniesie ceny, wszak i tak we władzach PiS siedzi, czytaj Jasinski, były kacyk pezetpeerowski. Stacje benzynowe mają ok 2% marzy w zależności od firmy już to widze jak nie podniosą ceny. Z kogo rzadzący chca zrobić idiote ? Poki co w moich oczach robią z siebie. Ubolewam jedynie ze nie ma nikogo kto mógłby ich zastąpić tak by w Polsce było choć w miare normalnie.
Rok kalendarzowy zacząłem od podwyżek opłat za zarządy nieruchomościami i sprzątanie. Uzasadnienie, podwyżka płacy minimalnej.
Przecież naród chciał podniesienia płacy minimalnej i uszczelnienia podatków. Dorzuć na to 2% cel inflacyjny i jest jak jest.

Zastanawia mnie że jak E95 było po prawie 5,5PLN krzyku nie było. Jak jest po 4,25PLN i chcą dorzucić podatek który pokryje koszty rozbudowy infrastruktury z którą jesteśmy o jakieś 50lat w tył, to wielki krzyk.
Przecież nasza infrastruktura drogowa w tej chwili jest degradowana w szybszym tempie niż prowadzi się remonty i nowe budowy. Wystarczy się wczytać w raporty zarządców dróg.

Zobaczycie jaki będzie płacz przy nadchodzącym krachu jak będzie zerowania kont oszczędnościowych na ratowanie sektora finansowego. Jak ludzie będą oddawali swoje warte 300tyś mieszkania na kredyt we frankach na 750tyś, a bank nie będzie miał ich komu pchnąć za 200tyś żeby pokryć chociaż straty.
« Ostatnia zmiana: 13 Lip, 2017, 13:19:27 wysłana przez nikt »
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan