Zupełłnie nie rozumiem co chcesz powiedzieć w pierwszym swoim zdaniu i ew gdzie ja coś takiego napisałem.
Nawet byc może oblodzone systemy w smigłowcu Millera to była dywersja szpiega KGB.
Tak jak PO i rzady wczesniejsze jak i tym bardziej ten, są słabe jeśli chodzi o to co zrobiły dla GW (nie mylić z gazetą wyborczą). Nie było i nie ma ani strategii ani wizji, niestety nie ma tu wyjątków. No może Antoni ma wizję ale ta zupełnie nie jest zgodna z moim pkt widzenia silnej armii.
Mam wrazenie ze pomysły czerpie jeszcze z harcerstwa nie ubliżając harcerzom.
Wg min obrony Czech rzeczywistym powodem była nieudolność w komunikacji, były tylko zapowiedzi i zadnych działan a czas płynął. Gdzies tutaj nawet wrzucałem link do wywiadu z nim. Oczywiście ja nie wiem co było za kulisami ale w takim razie po co robić z siebie wariata i nieodpowiedzialnego kontrachenta ?
Wspólne zakupy kilku smigłowców to jeszcze nie budowanie mostu energetycznego. Dlaczego możemy sprzwedawać roski do Arabów a nie możemy Litwie, nie widzisz tutaj braku konsekwencji ? To może zerwanie kontraktu na carakale tez było ruską lub jak to piszesz hitlerowską zmową,.. a nie sorry to przecież brat za wielkiej wody tupnął i teraz kupimy zabawki co wyglądają jak prawdziwe smigłowce jeno bedą miały nalepke mejdin jułesej ale bedzie ze to blackhawk no i zrobiony... zmontowany w Polsce.