No tak, zapomniałem że interes Rzeszy oraz Związku Radzieckiego, to nasz interes. Oraz że osiem lat rządów Platformy a przedtem SLD i czego tam jeszcze, miało na uwadze wyłącznie interes Polski i nigdy by nie poszli na jakieś zgniłe kompromisy z naszymi ukochanymi sąsiadami. Znasz rzeczywiste powody tych "nieudolności" sprzedaży uzbrojenia? Kto te negocjacje prowadził? Wiesz kto tradycyjnie zajmuje się sprzedażą broni i surowców strategicznych i dlaczego rządy KAŻDEGO kraju reagują alergicznie, kiedy słyszą że ktoś tym diluje im pod nosem?
Pamiętasz jak Miller chciał podpisać deal z Norwegami o dywersyfikacji dostaw gazu i magicznie za trzy dni się z nim helikopter spierdolił, po czym Leszek cudem przeżywszy stwierdził, że to głupi pomysł jednak z tą Norwegią? No ale ja Ci tu mogę gadać, a Ty mi odpowiesz że mam beret poryty, bo Smoleńsk
Takiego organizmu jak Grupa nie buduje się w miesiąc. Serio tylko mnie dziwi dlaczego podczas rządów PO nie działo się w tym temacie absolutnie nic? Do tego potrzebna jest wizja, a nie mentalność pani Halinki z bazaru:"nie kupił ode mnie pietruszki, to ja mu teraz dzień dobry nie będę mówiła".