Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 316594 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Może przesada a może nie. Opozycje i mówienie o niej cokolwiek, pozwolę sobie pominąć bo wg. mnie jest załosna, natomiast nie byłbym taki pewny tego, ze rząd nie wprowadzi mocno restrykcyjnego prawa odnosnie np. aborcji i in vitro, to tak dla przykładu.
Wybacz ze nie interesuje mnie co i jak martwią sie o nas zachodnie cywilizacje bo jak wiadomo różne interesy nimi kierują. Do Szwajcarii zwyczajnie nie doroślismy a z drugiej strony wcale bym nie chciał by całe społeczeństwo miało sie wypowiadać w niektórych kwestiach gdzie potrzebna jest specjalistyczna wiedza.
Czy nam grozi destabilizacja tego nie wiem, jestem natomiast bardzo mocno przekonany o tym ze Jarek K dązy do tego by zrealizowac swoja wizję niezależnie od poglądów innych. Odnośnie wolności słowa tez nie przesadzałbym na Twoim miejscu, zdajesz sie byc wyrwany z rzeczywistości. Poczytaj sobie o akcji prokuratury w Białymstoku, o odsuwaniu dziennikarzy którzy zadają niewygodne pytania kolesiom z PiS tutaj np w radio Merkury i wywiad z Ryszardem Czarneckim. Tego jest doś sporo by móc mieć wątpliwości co do Twojej tezy.
Pamietaj ze PiS jeszcze nie przejął całości władzy, patrz co sie dzieje z wyborami samorzadowymi ile zachodu i podchodów robi PiS, to sie wg mnie dopiero rozkreca.
Piszesz ze rząd robi raz cos lepiej raz coś gorzej. Jak dla mnie i wg. mojej własnej opinii nie zrobił jeszcze nic dobrze. Nawet 500+ jest z lekka zjebane, bo o ile niektórym pomaga to również rozleniwia i tworzy jeszcze bardziej roszczeniowe społeczeństwo niż mamy. Reforma oświaty wg. robiona jest dla zasady i po to by rozjebać samorzady, ( kwestia finansowania spadnie na samorzady ) bez jak to oni twierdzą konsultacji społecznych bo to pierdolenie. Owszem zapewne po kilku latach sytuacja sie uspokoi bo człowiek nie swinia i do wszystkiego sie przyzwyczai, ale chyba nie tedy droga, tzn wg mnie na pewno nie. To co sie dzieje w min srodowiska to dramat i te ustawy czy tam przepisy, które przepchnął min.Szyszka, nie prowadza do niczego dobrego.
PiS faktycznie bardzo dużo robi, dużo zmian, duzo pracy w to wkładają, niestety mam wrazenie ze głównie i tylko po to by pozmieniać wszystko co było zrobione przez PO i ogolnie po 89'.

Czy warto wspomieć jak bardzo jednostronny jest rząd jeśli chodzi o finasowanie kościoła katolickiego ? Kto zapłacił za część ŚDM a kto miał zapłacić , dlaczego pieniądze z Krakowa przeznaczone na walkę ze smogiem zostały przesłane do Torunia no chyba ze to kolejne kłamstwo i pomówienie. Jestem katolikiem tzn tak mi sie wydaje ale te 26mln wolałbym przeznaczyc na rozsądne finansowanie wymiany piecy bądź inną pomoc związaną z ratowaniem powietrza w Krakowie, niz podarowanie ich ojcu Rydzykowi.
« Ostatnia zmiana: 08 Lut, 2017, 11:25:22 wysłana przez commelina »