Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 317073 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Absolutnie zgadzam sie z tym ze gruba kreska a aspekcie rozliczenia aparatu ucisku to był bład. Zgadzam sie, ze to jakie esbecy otrzymuja emerytury to chichot Stalina z za grobu.To wszystko trzeba i warto wyprostować. Zwróccie jednak uwagę jak bardzo źle ta ustawa została napisana i jak równie niesprawiedliwie wrzuca wszystkich do jednego wora. Nie chodzi mi o sprzataczki a o np żołnierzy z jednostek specjalnych. Oczywiście ze pod te protesty podłaczaja sie i jedni i drudzy i robi sie syf. To trzeba zrobić ale niestety ta ustawa, ustawa o szkolnictwie, o lasach państwowych , gospodarka wodna ostatnio uchwalona pod którą m.in podłacza sie studnie głebinowe i podatki jakie z tego tytułu bedą, wszystkie te ustawy są po prostu pełne bzdur i kardynalnych błędów. Są pełne kłamstw lub niedopowiedzeń, tych w szczególności. Panowie to trzeba wszystko zrobić bezwzględnie tylko nie tak jakby nie obrażając Macka jak czowieka ale ten  przysłowiowy Maciek z klanu na zpt kleił to do kupy.
Krzyczy sie tyle o swiniach odtrąconych od koryta i cały czas podaje to jako argument podstawowy odnośnie wszelkich demonstracji. Panowie albo nie macie znajomych albo nie chcecie dopuścić do siebie informacji ze nie tylko ludzie powiązani z kodem czy ubecją są wkurwieni na to co sie dzieje. Mi sie nie chce jezdzić chodzić na zadne spedy i protestować bo uważam ze nie tedy droga. Ubekiem nie jestem ani mój dziadek ani ojciec ani nawet ojciec tescia nie był, a nie podoba mi sie stylówa pisu.
Dla mnie są bezczelni i głpa z ludzi robią odwracając kota ogonem. Ustawa o szkolnictwie zapewne wejdzie, zobaczycie jaki burdel sie zrobi. Owszem po roku dwóch to sie uspokoi ale podstawy programowe, to jak sie to pozmieniało , biologia , j.polski , matma to sa jakieś zarty i kpiny. Lekturą obowiązkową staje sie facet, który w swym repertuarze ma w wiekszości hymny i wiersze pochwalne na cześć Jarosława i Lecha, no kurwa panowie.  Mój znajomy pisze podreczniki do historii i za głowe sie łapie jak pomija sie wązne dla nas sprawy z ostatniej historii z ostatniego stulecia. To sie robi tak jednostronne jak za jedynie słusznej władzy, Wy na serio tego nie widzicie ?
Odwalili swinie od koryta i ok niech więc rządzą jak ludzie a nie jak świnie, tylko inaczej ubarwione.
Szyszko Jasiński Zalewska Piotrowicz co to za ludzie, to są ludzie na których miałbym głosować ? :o Porównując sitwe i osmiorniczki zaczynam odnoscić wrazenie ze to byli przedszkolaki. Popierając to co robi PiS popieracie także takich oszołomów.
Co do Kaczynskiego, nigdy nie watpiłem ze jest inteligentny choc ostatnio odnosze wrazenie ze nie wykorzystuje tej inteligencji a górę bierze nienawiść lub zawiść i egocentryzm nad zimnym politycznym kombinowaniem.
Ja wiem ze nadal bedą mieli duże poparcie, bo zwyczajnie cały czas działają jeszcze teksty o swiniach oderwanych od koryta o złodziejach z PO itd itd. Ludzie tym zyją i dla tej idei daja przyzwolene na tzw rzady silnej reki. Ale jak dla mnie to nie jest rzadzenie silna reką tylko bezczelną. Jakość ustaw pokazuje to idealnie. Po owocach ich poznacie. Do tego dokłada sie beznadziejna opozycja.
Kaczyński jeśli miałby na serio daleko idące patrzenie, ruszyłby dupe po europie i pogadał oko w oko z "sojusznikami" przedstawił swoją wizję a nie wysyłał niezrozumiałe sygnały z Mokotowa. Z ludżmi trzeba być trzeba rozmawiać trzeba dac sie poznać.
« Ostatnia zmiana: 22 Gru, 2016, 08:58:49 wysłana przez commelina »