Autor Wątek: Jak Kolegom się podoba..., czyli dwie małe prezentacje. ;)  (Przeczytany 4219 razy)

Offline Zoltan

• Nowy użytkownik
No, cóż, niektórych dźwięków "w tle" nie da się uniknąć..., signum temporis, czyli siódmy krzyżyk coraz bliżej mojego karku. Plus ciut mnie "za dużo" poniżej tego karku :-\

Swoją drogą, nie przypuszczałem, że ten kierunkowy mikrofon w fotaku (nagrywane Sony ILCE 3000K) aż tak zbiera tyły (bo to ja tak sapię...  :'( ).

Akurat w takich sprawach też należę do purystów..., ale cóż, człowiek swoich odgłosów zwykle nie słyszy, nie rejestruje i nie zauważa. Trzeba mi będzie się bardziej pilnować. 

Kwestia dysonansów - muzyk przybył prosto z dworu (i to "w dzień deszczowy i ponury") i miał bardzo mało czasu, więc nawet bez specjalnego strojenia wpiął się i jazda.
Bardziej chodziło o fizyczne odsłuchanie kupowanego wzmacniacza (nagranie 1 i 3) przez skąd inąd dobrego gitarzystę (z grupy KSW4 Blues - jeśli ktoś lubi polskiego bluesa: ad You Tube!) niż jakieś wystudiowane pasaże muzyczne.

Ja zaś bardziej nagrałęm to dla celów czysto archiwalnych, niż demonstracyjnych - ale oczywiscie pokusiło mnie, żeby udostępnić.
« Ostatnia zmiana: 18 Gru, 2016, 14:22:48 wysłana przez Zoltan »