No właśnie. Arabusy nie grają fair. Naiwnością jest sądzić, że jak my będziemy fair to oni również.
W dzisiejszych czasach samo bycie fair też pewnie nie wystarczy. Jak się prowadzi walkę z przeciwnikiem trzeba mieć przewagę żeby wygrać, trzeba być lepszym, a póki co oni mają przewagę bo działają z zaskoczenia i atakują słabe punkty. Odpowiedzią europy na takie ataki są jakieś marsze i malowanie kredą na asfalcie.
Kiedyś papież jak ogłaszał krucjatę to dobrze wiedział, że sam kwiat europejskiego rycerstwa sobie nie poradzi i ogłaszał amnestie, wysyłał tam oprócz rycerzy największych zwyrodnialców jacy tylko byli. Każdy dostawał w zamian wolność odpuszczenie grzechów i prawo do łupów. Dzisiaj papież obmywa im nogi i każe przyjąć ich pod swój dach.
Wiesz co, jak dzisiaj przeczytałem co Ziemkiewicz pisze o Papieżu to jakoś ci wspomniani przez Ciebie zwyrodnialcy idelanie mi sie w to wpisują. PIS obudził demony i pozwolił im na totalne panoszenie sie pod płaszczykiem patriotyzmu i wiary katolickiej. Począwszy od ONR po takich ludzi jak Ziemkiewicz. Z jednej strony Tarczyński wrzuca foto jak Antoni całuje pierscien z podpisem o należnym szacunku z drugiej Ziemkiewicz pisze ze Papiez to idiota. Smutne to sie robi i dziwie sie ze zaden z kleru nie reaguje na teksty tego człowieka. Za kogo on sie uważa zeby oceniać . Za kogo uważa się IPN by sądzić osądzać powstańca 99 letniego generała. Ciekawe słowa powiedzaiła Prezydent i mam wrazenie ze facet ma rozdwojenie jaźni. Raz mówi, ze sprawe rozsądzi sąd a w przemówieniu ze nie ma równych i równiejszych, ze nie ma bardziej lub mnie zasłużonych dla powstania i tu uwaga : bo nikt z nas nie wie jakby sie zachował w obliczu bestialskiego zagrożenia stajac oko w oko z SS. Gdy słysze takie słowa to zastanawiam sie nad osądzaniem ew współpracujących z SB czy UB, jakby on sie zachował w obliczu bestialstwa komunistycznych stalinowskich oprawców. Obłuda obłuda i jeszcz raz obłuda, tak ja to widzę, tak widzę PIS i ich chrzescijaństwo patriotyzm i cały ten patos.