Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 323747 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Chciałem coś tutaj napisać, ale wątek jak zwykle wymknął się spod kontroli. :D

@pivovarit Grzesiu, mnie nie boli że zapłacę większy podatek w tym roku - różnica na serio jest symboliczna (mniej niż 1k bodajże?).

Dla mnie mentalność typu "Państwo mnie okrada" jest chora. Nikt Cię nie okrada - jako obywatel tego kraju zgadzasz się na umowę społeczną pt. "Państwo", a ponieważ mamy demokrację masz pośredni wpływ na warunki tej umowy.
W ramach tej umowy Ty dajesz pieniądze, a druga strona umowy zapewnia usługi, które muszą być realizowane przez podmiot, dla którego zysk nie jest nadrzędnym celem (inaczej prowadziłoby to do patologii). Jak Ci się nie podoba to możesz zmienić obywatelstwo, albo być bezpaństwowcem(nie polecam).

.....

Gdybym miał  zawierac takie umowy to nawet nie chce myśleć. Po pierwsze nie godziłem sie na zadną umowę społeczną bo nikt mnie nie słuchał a teraz i tak on realizuje to co sobie sam wymyślił. Wedle narzuconej mi umowy bez prawa negocjacji ( haracz) uważam ze stawka daniny jest zbyt wysoka jak na oferowane usługi. Ponieważ podmiot realizuje usługi dla którego zysk nie jest jednym z celów to robi to połebkach czytaj na odawl sie.
Co do zmiany obywatelstwa ujawnia sie Twoja młodośc gdyz widocznie nie pamietasz ze urodzeni w tych latach jak ja, nie mieli takiej mozliwości a dzisiaj to już ciut  późno na takie zmiany, choć nie mówie nie.

Tadziu a juz tak poważniej pokaz mi gdzie panstwo o nas dba, no gdzie, i gdzie wychodzimy na umowie z panstwem lepiej niż gdybysmy sami o siebie zadbali. Dlaczego panstwo narzuca warunki umowy bez negocjacji i z miejsca 90% twoich ruchów traktowana jest jak potencjalne złodziejstwo. Wielokrotnie tak sie czułem w naszych kochanych urzedach, trudno mi zatem widząc nieróbstwo urzednicze nie czuć sie okradanym. Ja muszę zpiaredalać niemal od rana do nocy, udowadniac swoją niewinność a panstwo i tak zrobi co zechce. Niestety w tym kraju jeszcze długo nie bedę sie czuł jak w domu. PIS zagwarantował sobie moim zdaniem kolejną kadencję poprzez 500+ płace minimalne i w perspektywie mieszkanie +.
Nie mają konkurencji w rozdawaniu kasy i jak niegdyś Gierek przez wielu bedą rzewnie wspominani.

Posty połączone: 20 Cze, 2016, 16:34:53

Nie uważacie ze to trochę dziwne ?

http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2016-06-20/orban-wykupil-reklame-przeciwko-brexitowi-w-daily-mail/
« Ostatnia zmiana: 20 Cze, 2016, 16:34:53 wysłana przez commelina »