Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 380532 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #2125 15 Cze, 2016, 21:52:19 »
Jestem zaskoczony ze nikt nie poradził by dozbierał i kupił lampę :D
Ale faktycznie czas chyba pomyślec o nowych rolkach co ?
A ja se dzisiaj pierdykłem 30km ( na rolkach oczywiście ) i nie wyobrazam sobie robić tego naczczo.
Właśnie @lwronk to Twoje naczczo to nie koniecznie samo dobro, a juz na pewno nie dla wszystkich. Nie pisz zatem tego jak dogmatów bo co niektórych możesz wprowadzić w błąd. Co jest dobre dla Muszki i byc może dla Ciebie, nie koniecznie jest cacy dla innych.

cytując mądrzejszych:
Czy poranne bieganie na czczo przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej? Panuje przekonanie, że aktywność prowadzona po okresie nocy, bez przyjmowania posiłku, wówczas gdy w organiźmie zaobserwować można niskie poziomy glikogenu i insuliny może spowodować, że przesunie on w czasie wykorzystanie energii z węglowodanów, co pozwoli z kolei na większą mobilizację tłuszczu i wykorzystanie go jako paliwa do treningu.

W związku z rosnącą popularnością tego zagadnienia przeprowadzino test, którego celem było zbadanie zmian masy tłuszczowej i beztłuszczowej masy ciała w grupie 20 kobiet.  W okresie miesiąca, przez 3 dni w tygodniu, połowa dziewcząt wykonywała godzinny trening aerobowy po posiłku, a druga połowa na czczo. Wszystkim osobom przysługiwało doradztwo z zakresu żywienia, aby zachować stosowaną wówczas dietę.

Co się okazało wyniki zaprzeczyły prawdziwości powyższej hipotezy. Chociaż obie grupy wykazały znaczną utratę masy ciała i masę tłuszczu w stosunku do wartości początkowej, nie zaobserwowano znaczących różnic pomiędzy nimi. Wyniki te wskazują, że zmiany składu ciała związane z ćwiczeniami aerobowymi w połączeniu z niskokaloryczną dietą są podobne, niezależnie, czy dana osoba jest na czczo przed treningiem czy spożyła przed nim posiłek.
« Ostatnia zmiana: 15 Cze, 2016, 22:00:56 wysłana przez commelina »