Z tarotem jest ten problem, że nie wiadomo czy stanie się to co pokazują karty, czy może karty same kreują przyszłość i pokazują co się stanie a to bardzo duża różnica ! Kiedyś koleżanka mi wywróżyła że zakocham się w rudej dziewczynie, nigdy wcześniej i nigdy później nie widziałem tylu rudych kobiet na ulicy Może tak być
Ja ogólnie traktuję to jak psychologię czyli pojawia się z rozkładu kart jakaś perspektywa, której nie brałeś pod uwagę i istotne jest jak się czujesz z taką perspektywą, czy chciałbyś aby tak się stało czy wolałbyś tego uniknąć itp. Czyli podobnie jak psycholog zadaje pytania, których sami sobie byśmy nie zadali i prowokuje nas do przemyślenia różnych perspektyw. Tak jak u Ciebie z tymi rudymi kobietami
Spoiler Znam też dziewczynę, która zajmuje się profesjonalnie wróżeniem (jej bliżsi znajomi twierdzą, że od dzieciństwa miała jakieś podejrzane zdolności jasnowidzenia, ale nie kupuję tego, bo może to być zbiorowe złudzenie) i mojej obecnej narzeczonej zrobiła kiedyś wróżbę na cały rok czyli co się istotnego wydarzy w danym miesiącu. I wszystko to się stało dokładnie co do miesiąca, a były to w większości zdarzenia losowe, na która moja luba nie miała wpływu. Dziwna sprawa. Luba się tym zmieszała, uznała że to podejrzane i nie skorzystała już nigdy z usług koleżanki
Może niektórzy mają takie zdolności, a może to tylko przypadek. Kiedyś sam "wywróżyłem" znajomej kiedy zwiąże się z kimś na poważnie, a nie mam żadnych zdolności, poza tym że rozłożę karty i przeczytam na głos co to znaczy