Słuchasz i oglądzasz o aktach ? podobno mieli nad tym pracowac do miesiąca a juz pokazuja ?
Żebyśmy mieli jasną sytuację, to że Bolek był agentem nie boli mnie nic, a nic, taki był klimat tamtych czasów, byliśmy pod sowiecką okupacją, ludzie chcieli żyć, każdy chciał żyć, nie ma w tym nic nadzwyczajnego.
Nie jestem tylko w stanie zrozumieć, że dla ochrony własnej "legendy" w 1992 roku, żeby nie dopuścić do lustracji, to Wałęsa obalił rząd Olszewskiego, zatrzymał wszystkie zmiany ustrojowe, i do dziś taplamy się w sosie sowieckiej agentury, wysłanników GRU, i ludzi takich jak Bul i jego fundacja Pro Civili... to mnie boli...
Gdyby lustracja przeszła tak jak w Czechosłowacji, nie mielibyśmy dziś tego rodzaju rozkminek, a ten półanalfabeta jest noblistą ( i z tego, że jest półanalfabetą, też nie robię zarzutu, nie każdy musi być prymusem, elektrycy też są potrzebni), pamiętaj, że historię piszą zwycięzcy...
Pewne rzeczy da się ocenić tylko z perspektywy czasu, tak jak na historii analizowało się bitwy - przyczyna, przebieg i skutek - nie da się tego obiektywnie ocenić w trakcie trwania bitwy.