Temat jest o polityce @pivovarit, nie wiem jak zszedł na medycynę... o szczepionkach wiem, ale nie, że nie powiem, tylko nie mogę z różnych powodów.
Nie obśmiewaj Garry Nulla, czy dr. Jaśkowskiego, możesz się z materiałami zapoznać, i sam przesiać ziarno od plew.
Miałem u siebie w wiosce wierzącego lekarza, wyjechał do Austrii, więc już go nie ma, ale zauważyłem pewną prawidłowość, spróbuj przekonać katolika, że bałwochwali, skoro ma wpajany konkretny system wartości od dziecka.
Na tej samej zasadzie prowadziliśmy dysputy z tym lekarzem.
Wiesz co to jest bariera krew /mózg? Wiesz w jakim okresie życia dziecka się wykształca?
To są ludzie, którzy sprzeciwili się lobby farmaceutycznemu, są wyśmiewani, bo jeśli nie da się czegoś podważyć, a mamy do czynienia z osobą znajdującą się w zdecydowanej mniejszości, to najłatwiej przypiąć takiej osobie łatkę oszołom.
Proste i skuteczne, zwłaszcza jeśli masz do dyspozycji media.
Gary Null jest wiodącym ekspertem w dziedzinie zdrowia, prawnikiem medycznym, dziennikarzem śledczym, dokumentalistą filmowym w dziedzinie medycyny. To nie jest człowiek znikąd, jeśli szkoda ci 3h życia na prześledzenie dosłownie dwóch filmów, to o czym jest dyskusja?
dr. Jaśkowski opisuje dokładnie historię szczepień, od starożytnych Chin.
Garry Null zajmował się wojskowymi, szczepionymi podczas akcji pustynna burza.
Zobaczyłbym z czystej ciekawości, choćby po to, żeby móc ocenić, czy oni bredzą, czy mówią jak ludzie z tytułami naukowymi z dziedziny medycyny, którzy poświęcili swoje kariery, pieniądze, dobre imię, całe swoje życie na badania.
Odpowiem w skrócie: już raz o mały włos mnie tacy wielcy alternatywni specjaliści ładnie nie załatwili wmawiając mi, że mam przewlekłą chlamydiozę i przy okazji podważając cały medyczny establishment, który rzekomo nie unormował standardów leczenia mojej przypadłości. Mieli badania, wykresiki, setki "wyleczonych" hipochondryków i inne cuda na kiju. Przyczyny były zupełnie gdzieś indziej, ale według nich z moich papierów wynikało jednoznacznie co mi jest. W Polsce rzekomo było kilku specjalistów, którzy godzili się leczyć wbrew normom. Byłem w kontakcie z jednym(do którego pół kraju się zjeżdżało). Kuracja miała polegać na braniu różnych antybiotyków nonstop przez 6-24 miesięcy(!). Powiedziałem mu, że mam możliwość sobie kołować recepty i zaoferował telefoniczną pomoc przy rozpisywaniu kolejnych kuracji ZA DARMO. Koleś sam siebie leczył w ten sposób. Dlatego jednak zachowam zdrowy rozsądek, bo koleś ewidentnie
sam w to rzeczywiście wierzył@Wolfhorsky kojarzysz może o co chodzi? to było jakieś stowarzyszenie, które opracowało alternatywne metody leczenia boreliozy i przewlekłej chlamydii.