Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 321180 razy)

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Smiało zatem mogę stwierdzić ze nie wiesz o co mi chodzi. Mi a myśle ze i Pivo tez chodzi o to iż  spychologia jest wszechobecna. Zazwyczaj ludzie mają wywalone a nie ze chcą być przeciwko. Praca w grupie zaczyna mieć sens dopiero wtedy gdy wszyscy chcą podobnie mocno jak "przywódca stada" a on potrafi reszte zachęcić zmotywować. Jeśli takiego nie ma ( gdy wszystko było wszystkich i dla wszystkich czyli niczyje i dla nikogo, patrz komuna chyba najbardziej jaskrawy przykład).
Owszem W grupie łatwiej osiągnąć więcej ale stworzyć taką grupę to chyba najtrudniejsza sprawa.
Nigdzie nie napisałem, że współpraca wyklucza przywództwo. Przywództwo to element współpracy, ponieważ wymaga od wszystkich zgody na nie - inaczej nie działa. Natomiast konkurencja premiuje walkę o przywództwo. Niezbyt produktywne, prawda?

EDIT:
Ups, widzę, że temat się zmienił.

Rtęć w szczepionkach to zabawna sprawa, bo występuje jako etylortęć, natomiast groźniejsza od niej jest metylortęć, którą można znaleźć np. w tuńczyku.

Ile tuńczyka trzeba zjeść, żeby dostać "szczepienną" dawkę rtęci? Jeżeli mnie obliczenia nie mylą - 36g. :D

Także bójcie się tuńczyka.
« Ostatnia zmiana: 11 Lut, 2016, 18:52:16 wysłana przez Tadeo »