Moim zdaniem, to co napisał @Winged ma sporo sensu. Czynnik ekonomiczny jest często ponad bzdurnymi poglądami, co pokazały ostatnie wybory
Wg mnie nie ma najmniejszego sensu. Jak wyobrażasz sobie takie getta. Zatrzymasz tam tych ludzi ni pozwolisz im chodzić do pracy ? Jest wolność przecież może zarażać innych. Jak wyobrażasz sobie akcję z topielcem bedzie sz zadawał pytanie , ankietę ? Zapewne od razu wezwiesz straz pogotowie cokolwiek. Jak koleś zejdzie kto za zapłaci za akcje ratowniczą, a jak nie zejdzie jego starzy albo on sam do konca zycia bedzie spłacał ? Koszty społeczne tego są wg mnie za wysokie. Nie doprowadzajmy wolności do absurdu.
Miałem na myśli głównie argument ekonomiczny. Gdyby weszło coś takiego w życie, to pracodawca mógłby stwierdzić, że aby wejść na teren zakładu pracy, także potrzebne są konkretne szczepienia. Problem solved
A do wytworzenia gett raczej by nie doszło, bo tworząc odpowiednią presje społeczną, dałoby się zmarginalizować odsetek "odszczepieńców".
Pierdolę taką wolność, w której szaleją epidemie Polio, bo paru "wolnych" ludzi wymigało się od szczepionek.
Se zabiorę raz głos
A ja pierdolę przymusowe kompleksowe szczepienia wraz z karami finansowymi za nieprzyjmowanie furmanki szczepień od których np. taka Szwecja odchodzi. Normy rtęci(!) i innego syfu w szczepionkach poprzekraczane o setki razy, powikłania ukrywane przez jebane lobby lekarskie, to jest góra lodowa ukrywanej wiedzy- nie szamańskiej. Jak słyszę o faszerowaniu ludzi antybiotykami i szczepieniu przeciw grypie (które jest na skutek ciągłych mutacji celowaniem dupą w kometę halleya) to mi się śmiać chce. Trzeba wpierdalać witaminy i ruszać się trochę- odżywianie to podstawa immunologii!:) Zaszczep się jeden z drugim raz na grypę, a zobaczysz jak Cię rozreguluje i jak bez tej szczepionki nie będziesz mógł żyć co sezon.
(ale lekarze będą latać w grupach 200 osobowych na Seszele za te pieniądze- znam dobrze temat)
Mam nieszczepioną sześcioletnią córkę (dla równowagi też nieochrzczoną) i zapierdala jak Mayones Regius
Przydałoby się zaostrzyć wymagania dotyczące szczepionek. Ale to jest osobny temat.