Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 320884 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
O co cho z naglym zwrotem przeciwko Niemcom? Przeciez jak swiat światem Polak Niemcowi nie bedzie bratem ;-) A w DE do dzis funkcjonuje okreslenie polnische Wirtschaft (synonim bajzlu gospodarczego). To tak stereotypowo. A powazniej to rozumiem niechęć w kontekscie politykę kraju. To co DE wyprawia w glowie mi sie nie mieści. Natomiast personalnie to są Niemcy ok i sa buraki. Jak w kazdym kraju. I taka niechęć jest pozbawiona sensu.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

To wszystko to ja rozumiem, u nich jest polnische wirtschaft, u nas są ssmani faszyści hitlerowcy. Zgadzam sie ze to co Angela wyprawia to masakra , to co np robi sąd w Hamburgu odnośnie naszego portu to bezczelność. No ale na podstawie takich animozji budować taka histerię jak jest nasilana przez niemal wszystkie portale gazety z przyimkiem "niezależna" ?.Niemal kazdy kraj ma z sąsiadem podobne akcje i jakos potrafią zyć, sami z sąsiadem czesto gęsto mamy kłopot by sie dogadać. Osobiście jestem tym wszystkim zniesmaczony. Porobiło sie u nas ostatnio okropnie "patriotycznie" w tym złym nacjonalistycznym słowa znaczeniu. Kuriozalnym dla mnie była lista sprzedawczyków czyli m.in Justyna Kowalczyk, Małysz itd. no niech mi to ktoś logicznie wytłumaczy, bo dla mnie to jakieś piramidalne pomieszanie z poplątaniem wartości patriotycznych z jakimś zaślepieniem i pieniactwem. Niestety coraz więcej tego widzę i słyszę. Jeśli nie zgadzam sie z PIS automatycznie staje sie albo lemingiem albo lewakiem co komu ślina na język przyniesie. Brakuje mi umiaru u ludzi, tolerancji ale i zdrowego rozsądku, a nie jedynie politycznej agresji lub poprawności.