Autor Wątek: Nóż kuchenny - jaki?  (Przeczytany 14853 razy)

Offline lwronk

  • Pr0
  • Wiadomości: 1 428
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Odp: Nóż kuchenny - jaki?
« 21 Sty, 2016, 01:53:03 »
Ja takich noży z drewnem nie myję w zmywarce i nie wrzucam na pół dnia do miski ;) Miałem tanie fiskarsy i są do zadu, po pół roku wyszczerbione są te większe.

Przy fiskarsie wszystko zależy od ceny. Jak kupuje się nóż szefa kuchni z najtańszej serii za 30-40 pln, to nie ma co wymagać, żeby trzymał parametry takiego za 200. Mój kosztował 160 i po 4 latach wymagał ostrzenia 2 razy. Z czego raz po tym kiedy używałem go przez 2 miesiące pracując w pizza hut na tzw cut (czyli cięcie i siekanie warzyw na bar sałatkowy) na początku studiów. Nosiłem swój nóż do pracy, bo tamtejsze były naprawdę słabe. Siekiery też robią dobre, ojciec kupił kilka lat temu, sprawuje się wzorcowo.