Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 320410 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
"Chcącemu nie dzieje się krzywda" - ta maksyma ma już ponad 2000 lat chyba ;)

Niestety sam doświadczyłem na sobie ze ta  maksyma nie sprawdza sie w naszym kraju w 100%

Posty połączone: 14 Sty, 2016, 08:34:13
http://www.tvp.info/23580371/trzylatek-zgwalcony-w-osrodku-dla-uchodzcow-norweska-policja-wszczela-sledztwo
– Nie można narzucać pojedynczego kodu kulturowego, który wskazywałby, jakie zachowania są dobre a jakie złe, ponieważ żyjemy w wolnym społeczeństwie – skrytykowała pomysł władz Linda Hagen z firmy Hero, która prowadzi 40 proc. norweskich ośrodków dla uchodźców. – Musi być tolerancja dla postaw, które mogą wydawać się niemoralne z punktu widzenia tradycyjnych norm – dodała.
Mnie się wydaje, czy w którymś etapie mojego życia nieświadomie wyjebało mnie do innego wymiaru? :D

Mam dokładnie to samo odczucie. wczoraj oglądając program Sekielskiego o imigrantach na Tempelhof i ogolnie o sytuacji w Niemczech, słuchając wypowiedzi dziennikarzy lewicujących doszedłem do wniosku ze cos jest chyba nie tak albo ze mną albo z nimi. Jak kurwa można tłumaczyć w jakikolwiek sposób takie postawy jak można chciec pomagać innym nie potrafiąc tego robić jednoczesnie sciagać na swoich bliskich strach i niebezpieczeństwo. To jest dla mnie chore. Niemcy- Europa , nie porafią pomóc tym uchodźcom a samo przyjęcie i pozostawienie ich samych sobie bez zadnej kontroli to głupota o którą nigdy w zyciu nie podejrzewałbym niemców, a jednak. Nie ma już Deutsche Ordnung  a napisy po arabsku w trakcie przemówienia noworocznego Angeli to juz kurwa jakas szajba.

Cytat: senyszyn
To jest też ten nawyk donoszenia na Polskę za granicą. W Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej. I to jest właśnie nawiązywanie do tego. To jest w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków – mówił kilka dni temu Jarosław Kaczyński w Telewizji Republika. Na te słowa zareagowała Joanna Senyszyn na swoim blogu.

„Trzeba pamiętać, że właśnie PiS-owcy składali w instytucjach europejskich obrzydliwe donosy na Polskę” – zauważa. I punktuje: „Pierwsza brygada kaczystów organizowała w Parlamencie Europejskim wysłuchanie publiczne w sprawie katastrofy smoleńskiej, a ściślej w sprawie nieprawidłowości zawinionych przez polskie władze. Marta Kaczyńska apelowała o międzynarodowe śledztwo w sprawie zbadania przyczyn katastrofy. Europoseł Ziobro wylał na Polskę wiadro pomyj podczas plenarnych obrad w Strasburgu, na początku polskiej prezydencji. Zarzucał m.in. brak wolności słowa i wolności mediów”.

„Czyżby to właśnie PiS-owcy wyróżniali się posiadaniem genu zdrady narodowej?” – pyta retorycznie. „Oczywiście wtedy nie były to donosy najgorszego sortu Polaków, ale słuszne żądania prawdziwych patriotów”

Jak bardzo jej nie lubie tak trudno mi sie z nia nie zgodzić.

To jeszcze trochę innego gówna
http://wpolityce.pl/polityka/278010-morawiecki-splaca-kredyt-na-dom-fakt-rata-jest-wyzsza-niz-pensja-ministra
« Ostatnia zmiana: 14 Sty, 2016, 09:16:38 wysłana przez commelina »