Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 320188 razy)

Offline selfslave

• Gaduła
@commelina to nie chodzi o to, że on nie popiera PiS, tylko że zawsze w swoim programie był stronniczy i tendencyjny. Oglądałem przez długi czas jego program i zawsze była już z góry postawiona teza dotycząca poruszanego tematu. Czyli zapraszamy różne osoby do dyskusji, ale z nastawieniem że kwestia nie jest dyskusyjna i mocno promujemy rację jednej lub kilku z tych osób. I to się działo w sprawach zupełnie nie dotyczących PiSu, w sprawach nawet nie politycznych.

Podobnie jak z Pospieszalskim, który przecież też wyleciał z TVP za tendencyjne prowadzenie programu, chociaż był pro PiSowy. Odwalał takie rzeczy, że z jednej strony było kilka prawicowych osób, a z drugiej Hartman, który jest narwany, nie umie dyskutować i wychodziło na to, że z jednej strony siedzą stateczni prawicowcy, a z drugiej jakiś lewacki frustrat. Później to już chyba nawet nie zapraszał osób ze środowisk lewicowych, tylko siedzieli wszyscy o takich samych poglądach i i sobie przytakiwali :D

Ale ciekawe rzeczy zdarzały się w jednym i w drugim programie. Dlatego ja bym ich nie wywalał, bo przy odpowiednim filtrowaniu sobie prezentowanych treści, oba było warto oglądać. Jeśli w jednej stacji są dwa stronnicze programy to chyba nic złego. Tylko powinni im wyrównać pensje i zapewnić warunki do uzyskania podobnej oglądalności, a tu też o to chodziło, że Lis dostawał z naszych kieszeni kasę jakiej nigdzie by nie dostał i jakiej nikt w TVP też nie widział. A mi też się to nie podoba. Niech sobie będą różne stronnicze programy, ale z normalnym budżetem, a nie z przewagą po jednej stronie.

@gizmi7 przykro mi, że nie zrozumiałeś. Wyjaśniłbym, ale widzę po twoim nastawieniu, że Ty po prostu nie chcesz zrozumieć i zamiast dyskutować prowadzisz walkę polityczną.