Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 318778 razy)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Którą ekipę? PiS, czy Petru? Póki co, PiS oddaje Nowoczesnej poparcie. Nie wiem, na ile przełożenie mają te sondaże, ale masa ludzi głosuje według nich (tak, to jest głupie). Szczerze mówiąc, po przesłuchaniu tego wywiadu z Kaczyńskim, staram się podchodzić do obecnych przy korycie możliwie bez uprzedzeń. Ale ciężko, bo nie licząc kilku ogarniętych, ciężko ich zdzierżyć. Na Cymańskiego mam chyba największą alergię.
Pisałem o 2007 roku i o Tusku, nawiązując do posta @wrobelsparrow o krótkiej pamięci polaków, odnośnie histerii po 40 dniach rządów PiS i rzekomym podziale na ludzi "lepszego i gorszego sortu", z którym de facto Kaczyński nie ma nic wspólnego.
W/g kogo niby PiS oddaje poparcie?? Gdyby teraz odbyły się wybory, to PiS zebrałoby wszystko, za wyjątkiem żelaznego elektoratu PO, w postaci urzędników i ich rodzin. Wyłącz TV, włącz myślenie.
To co teraz obserwujesz, to normalna reakcja pasożyta, żerującego na zdrowej tkance. Ostatnie przedśmiertne podrygi.
I nie pomoże nic, nawet 2 ostatnie bastiony w postaci TK i "rzetelnych i niezależnych mediów".

Chyba trzeci raz Ci piszę, że nie mam nawet telewizora w domu, zacznij czytać ze zrozumieniem  :P

Miałem na myśli przede wszystkim to, że za TV relatywnie spora grupa ludzi pójdzie do urn jak im kineskop kazał. Uwierz mi, że gdyby ta propaganda nie była skuteczna, to by nie marnowali czasu antenowego, w którym można kosić za reklamy.

Wracając do tematu, że drzewo gnije od korzeni, bardzo pozytywnie zaskakuje mnie na każdym kroku urząd miasta w Gdyni. Mając porownanie z Gdańskiem, jest niebo, a ziemia. Nie dość, że wszystko jest załatwiane kulturalnie, miło i na czas, to jeszcze widać realną chęć pomocy petentowi. W pierwszej chwili, aż wzbudziło to moją nieufność, bo mając w pamięci doświadczenia z innymi urzędami, szukałem w tym wszystkim haczyka. Okazuje się jednak, że można inaczej i cieszy mnie to okrutnie :)
Btw, to chyba jedyny w Polsce urząd, który otwarty jest również w soboty, żeby ułatwić życie pracujących mieszkańców. I jak tu się dziwić, że poparcie prezydenta miasta oscyluje między 80, a 90%?