Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 319425 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@selfslave  wbrew temu co niektórzy moga sądzić, chciałbym w koncu Polski silnej i choć troche niezależnej. Wiem tez ze w naszej sytuacji geopolitycznej nie do konca to jest mozliwe. PO zjebała sprawe, w PIS nie mam wiary, bo pamietam co robili i na kanwie tego co dzisiaj mówi np Ziobro ... kurwa ile mozna słuchac o wojnie , "wygramy ta wojnę".. To wszystko wpisuje sie w to co było. Jedni warci drugich. Jedni jedne konszachty drudzy obsesja w temacie agentury wszystkiego w łapach obcych mocarstw. Czy na serio nie można zacząc konkretnie czegoś robić tylko kurwa od 20 lat rozliczamy stare dzieje ?.
Układ Wyszehradzki marnuje sie, wpólny program zakupu lub budowy wozu wsparcia piechoty wraz z Czechami i Słowakami stygnie, Czesi sie wkurwiają i lada chwila sami sie zorganizują. Litwa i Estonia działa wraz z Norwegami Brytyjczykami i Estonią a my kurwa analizujemy kolejny przetarg, kolejny jest odwoływany. Teraz okazuje sie ze ostatnia dokonana zmiana w systemie rządzenia-zarządzania armia jest zjebana ( Gen Koziej ), a generalicja to zaakceptowała ale po cichu marudzi. No ja pierdziele. Rece i nogi sie załamują. Nad czym w taki razie jeszcze debatują, przecież mieli plan. nie wierzę ze nie byli przygotowani, jak platforma 8 lat temu ze nie wygrają, no to kurwa dlaczego nic sie nie dzieje?  No chyba ze, jedyny plan to negacja wszystkiego co było i o ile w niektórych przypadkach to dobrze, to jednak cos przydałoby sie robić.