Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 318078 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
...

Orban próbuje uzależnić Węgry od Rosji i ten kraj solidnie na tym straci - jak każdy, kto wpadnie na podobny pomysł.
Bzdura. Gośc poprostu potrafi odróżnić interesu od polityki. Czego nie można powiedzieć o naszych kozakach politykach którzy machają drewnianą szabelką a potem się dziwią że za plecami Niemcy dogadują się z Rosją a Polska płaci najwięcej w Europie za gaz.

To niestety wg mnie jest bzdura, Orban musiałby być totalnym naiwniakiem gdyż Putin nie odróznia i nie odziela biznesu od polityki, i ie chce mi sie wierzyć ze on by o tym nie wiedział. Jak zatem można liczyć na jakikolwiek interes z takim człowiekiem.
Dla niego to jedno porzez biznes do polityki i imperjalizmu. Co robi ze stoczniami w niemczech, jakimi pokretnymi drogami kupują stocznie i rafinerie od Niemca, to sie w pale nie mieści. Nie licza sie z nikim i z niczym. Co robi z gazem, używając go jako straszaka w każdym możliwym momencie. Putin liczy sie tylko z siłą i większą kasą niż ma on sam.
Co do Orbana, nie ufam tym którzy próbują konszachtów z Putinem, któremu nie uwierze w nic. Jedyny Łukaszenka który chyba nie bardzo swiadomy próbował tego zbliżenia i na jego szczescie Putler sie nie zgodził. Dzisiaj Łukaszenka spiewa inaczej jak mu rusek zaczyna wisiec wiecej kasy niz on im. Trudno mi jednak porównywać obu bo to zupełnie inna para kaloszy i zadne porównania IMO tu nie pasują, prócz tego ze rusek wpierdoli sie wszedzie jesli tylko lekko uchylisz drzwi.

Posty połączone: 05 Gru, 2015, 17:11:54
Łukaszenka jeszcze niedawno chciał przyłączyć Białoruś do Rosji, także porównanie go do Orbana jest totalnie z  pod pachy .

Jak już nie Łukaszenka, tylko "Rosjanie" - co wyciągnęły jakieś małe, prawicowe portale na podstawie małego, enigmatycznego papierka na temat rosyjskiej bazy lotniczej na Białorusi, który podpisał Putin. Porównanie nie "z pod pachy". ;)

Baza lotnicza to jedno i ona jest ale próba przyłącznia porozumienia unii czy kichooi to nazwiesz była faktem. Jedna moneta itd.
« Ostatnia zmiana: 05 Gru, 2015, 17:11:55 wysłana przez commelina »