Moze akurat przy Twojej kombinacji brzmi slabo. Kiedys podlaczylem Mese pod GT-75 i na duzej glosnosci po prostu dol znikal, bylo tragicznie.
No właśnie. Mam podobnie. Myślałem , że moja paczka Engl Pro 2 x 12 ma wystarczająco dołu. Jak podpiąłem 5150 II to im głośniej gram tym bardziej dół zanika. Hmmm...chyba poważnie pomyślę nad zmianą paczki. Podobno paczki Mesy są bardziej zdołowane? A może pomyśleć nad innymi głośnikami niż V 30 ?
sorry za offtop:
Tzn. to ze jest mniej dolu z wieksza glosnoscia to przypadlosc (zaleta/wada zalezy jak dla kogo) wiekszosci wzmacniaczy.
Tylko po prostu Mesa +G12T-75 u mnie sie bardzo mocno nie sprawdzila.
W moim przypadku po podpięciu z GT-75 na V30 dopiero wlasnie zaczelo gadac dolem. Ogolnie pol swiata gra na V30, wiec mysle, ze to juz kwestia paczki, a V30 uciągną.
Ostatnio kupiłem Marshall MF280 - ma glosniki V30MF - ciemniejsza wersja V30, podobno to samo co Hellatone 60L, nieźle "trzymają" dół, ale są troche scooped, Marshall V30 maja lepszy "cios" w srodku i dolnym srodku. Mam też G12K-100 - są chyba najszybsze, dół uciągają, ale ogolnie charakterystyke maja plaska i to mi sie nie podoba, v30 fajniej dudnią
BTW. Ludzie mowia, ze sklejka nie gada, mam dwie identyczne kolumny (MF400, MF280), gadaja inaczej, wymieszalem glosniki w nich w x-pattern i gadaly inaczej. Moze jedna lepiej wytlumiona, huj wi. A skoro brzmienie zalezy od egzemplarza... to powodzenia w szukaniu tej jedynej
Paka Mesy moze sie sprawdzic, ciezko mi powiedziec, bo nie porownywalem, mam zamiar kupic tylko ceny sa zbójeckie.
Paczki mesy z tego co ogrywałem, póki co gadają mi najlepiej. Zwłaszcza recto oversised 2*12 i 4*12 prosta. Chciałbym je ograć na evl 12l Black Label.