Wolę na temat iRig'ów itp. nie prowadzić polemiki bo tak właściwie nigdy tego nie sprawdzałem
Jeżeli o prostotę obsługi chodzi to już mógłbym.
Moja mamuśka, która nigdy z technologią specjalnie za pan brat nie była, wybrała Androida. Próbowała WindowsPhone bo ojciec używa Lumii ale skończyło się na Androidzie bo łatwiej jej przyszła nauka obsługi. W Windowsie mimo wszystko te kafelki i ogólnie rzecz biorąc cały interfejs lumii jest dość mało intuicyjny w porównaniu do takiego szajsunga z androidem czy nawet iPhone'a.
Zresztą sam zaliczam się do ludzi, którzy jak złapali Androida to nie potrzebowali żadnych instrukcji by sprawnie się nim obsłużyć ale jak dostałem do ręki iPhone kumpla lub Lumię ojca to było trochę głowienia się gdzie co jest i co z czym się je.
Z androidem tylko jest ten problem, że pakują to wszędzie gdzie się da przez co łatwo trafić na telefon, który nie ma możliwości sprzętowych na udźwignięcie tego systemu. I w ten sposób szlag mnie trafiał przez LG GT540, mój pierwszy telefon z androidem ale ileż ja na niego nie nakląłem
Niekiedy gdy ktoś dzwonił to mijało jakieś 15 sekund zanim ekran mi wyświetlił kto, ciął się jak skurwisyn.