Autor Wątek: NRD - Axe-Fx dla biedaków z 7,9'' wyświetlaczem  (Przeczytany 70751 razy)

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
Hej, ho.

Dwa pytania i jedno spostrzeżenie, dla potomnych:

Przeczytałem znów wątek od początku i nie znalazłem odpowiedzi, a nie wiem, czy powstał osobny kącik na takie zagwozdki:

1. Wzmaki zrobione / ściągnięte w Bias brzmią inaczej po zaimportowaniu do Jamup :( Zazwyczaj w Biasie lepiej :)
Coś można z tym zrobić? Wersje oprogramowania raczej up-to-date, w zeszłym tygodniu ściągane.

2. Jak zresetować spierdzielony fachowo zmodyfikowany, chciałem powiedzieć, w Biasie amp? Grałem sobie na świetnej symulacji Plexi, przeniosłem się do Biasa, spierdzieliłem go i teraz nie wiem, jak wrócić do oryginału w Jamup :D

Spostrzeżenie:

Dotyczy problemu latencji. Nie wpinajcie dobrego interfejsu w pierwsze lepsze urządzenie znajdujące się w gospodarstwie domowym, bo możecie się ciężko zdziwić. Sonic port wpięty w końcówkę wzmaka, czy puszczony przez słuchawki daje z grubsza akceptowalne opóźnienie. Wzmacniacz Yamahy do kina domowego, połączony przez aux-in, czy inną cholerę, daje opóźnienie, tak na ucho, ze 40 ms :D Nie wiedziałem, że wzmacniacze mogą coś tu od siebie dodawać, szok.