Autor Wątek: NRD - Axe-Fx dla biedaków z 7,9'' wyświetlaczem  (Przeczytany 70763 razy)

Offline MMAchu

• Prawie użytkownik
Obecnie Positive Grid ma od kilku dni fajne przeceny. Bias i Jamup PRO po 4,5 EURO, wszystkie dodatkowe paczki 50% w dół. BIASa i JamUP PRO już zakupiłem, w tygodniu lecę po Sonic Porta i będziem testować na Ipadzie.

Posty połączone: 03 Gru, 2014, 12:51:45
Od wczoraj jestem użytkownikiem Line6 Sonic Port, którego podłączam pod Ipad'a Air. Pograłem trochę na aplikacji mobilnej od Line6, JamUP oraz BIAS'ie. Jako były użytkownik XT Live, Zooma G7.1ut i PODa HD(wprawdzie nie mój ale trzymałem go kilka tyg.) muszę stwierdzić, że jest naprawdę spoko. Obecnie używam Zooma G5, który w mojej opinii zjada PODa HD pod względem symulacji wzmaków. Jeśli mam, więc JamUP PRO/BIAS przyrównać do G5 to... i tak wybiorę Zoom'a, szczególnie do gry live :) Oba urządzenia dają możliwość ukręcenia naprawdę ciekawych brzmień, może z Ipad'em gram jeszcze za krótko żeby znaleźć "swoje" brzmienie jak to udało mi się na multiefekcie ale dłubanie w ustawieniach BIAS'a zaczyna jakieś tam efekty przynosić. Kwestie jakie deklasują Ipad'a względem stacjonarnego multiefektu: Po pierwsze jest to latencja, nie jest ona wielka ale na moje zdeptane ucho oscyluje w okolicach +/- 15ms, co JEST wyczuwalne szczególnie przy szybkich legato, przebieżkach itp. Taki Zoom czy POD HD mogą się pochwalić latencją w okolicach gdzieś 2-3ms, więc jest to SPORA różnica. Drugą sprawą jest dynamika brzmienia. Mimo wypierdzielenia bramki szumów, która jedyne co robiła to ucinała sygnał to i tak dynamika symulacji i zabawa gałką głośności nie działa tak jak powinna - lampowy wzmak toż to na pewno nie jest. Grając na Zoom'ie z lekkim drivem, delay'em i półskręconą gałą volume to sama przyjemność. I to tyle. Na ten moment mam jeszcze problem ze zbugowaną apką BIAS'a. Nie mogę przełączać się miedzy presetami. Po odpaleniu się aplikacji jestem w stanie otworzyć foldery fabryczne z brzmieniami(clean, metal, hi-gain itp.) przez kilka sekund po czym funkcja ta zostaje zblokowana. Aby przełączyć brzmienie muszę uruchomić ponownie aplikację i szybko w ciągu kilku sekund wybrać interesujący mnie preset, bezsens.
« Ostatnia zmiana: 03 Gru, 2014, 12:51:45 wysłana przez MMAchu »
Po pierwsze zwiększ masę!