Autor Wątek: Flame EXG-7 vs Ibanez RG7321  (Przeczytany 19817 razy)

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
Odp: Flame EXG-7 vs Ibanez RG7321
« 29 Lis, 2014, 08:37:31 »
Jeśli masz na myśli Corta EVL K47B to całkiem fajne wiosło, jednak wolałbym coś z jaśniejszym drewnem niż mahoń. Najlepiej olcha/lipa właśnie lub podobnie brzmiące.

Do znudzenia będę powtarzał, taki krzyżyk se niosę i taką mam misję:

Proszę przestać pieprzyć, że w gitarze z mahoniowym korpusem, klonowym gryfem i palisandrową podstrunnicą za ciemne brzmienie odpowiedzialny jest materiał korpusu.

Jeśli taka gitara "ciemno brzmi" - to najprawdopodobniej jest zepsuta.

Dziękuję, dobranoc.

Spoiler

Hie-hie-hie ;)

Ostatnio przyszła do mnie kapelka której demo/ep mam nagrywać, przynieśli swoje wiosła, jeden przedpotopowego Mayones'a (moim zdaniem niegrywalny w obecnym stanie), drugi Epiphone SG Prophecy Custom EX (o dziwo, nawet nie złe wiosło, choć lekkie jak paździerz i EMG na pokładzie mi nie robią, ciemno bardzo to wszystko brzmi). Koniec końców, wyszło tak, że piloty zagrali na moim CU22, i jak bardzo zdziwieni byli jak jasno, a w sumie moim zdaniem raczej równo, gra to wiosło, a przecież specka korpus mahą + klą i gryf mahą + palisandę, raczej do jasnych podobno nie należy.

Niestety takie są mity w internetach, że mahą = ciemno, klą = jasno, gdzie z mojego małego doświadczenia wynika, że czasem jest odwrotnie, a mało co ma większe pierdolnięcie z dołu niż solidny kawał klonu.
Bynajmniej to nie przynajmniej!