@Stivo2005, czy możesz opisać proces dochodzenia do takiej wersji korpusu, czyli co po kolei i jakich materiałów, narzędzi używałeś?
No więc tak, najpierw potraktowałem korpus chemicznie, konkretnie "Środkiem do usuwania powłok lakierniczych z powierzchni drewnianych V33", wiele to nie dało, kolor zszedł, ale poniżej była warstwa lakieru którego ruszyć się już tak nie dało :/ Więc wziąłem szlifiereczkę kątową i za jej pomocą ściągnąłem ten grubszy lakier, robiłem to na korytarzu bloku, więc sąsiedzi mnie znienawidzili
Niestety, w ten sposób nie dałem rady ściągnąćtej grubej warstwy lakieru z boków, więc tyle ile dałem zrobiłem, a resztę zostawiłem co widać na foto. Następnie przebejcowałem korpus z przodu i z tyłu, oraz boki dwiema warstwami bejcą do drewna "Syntilor" Dąb Rustykalny, żona doradziła kolor. Kolejnym krokiem było nałożenie kilku warstw lakieru, użyłem do tego poliuretanowo-alkidowego lakieru Dulux do parkietów, bo taki akurat miałem. Nałożyłem pędzlem 4 warstwy, niestety, ostrzegam dla tego lakieru to za mało, dziś spokojnie położyłbym 8-10 warstw. Kiedy przesechł, tzn tydzień po ostatniej warstwie, zacząłem szlifować, od papieru 200, 400, 600, 1200 na 2000 kończąc. Efekt? Widać na foto
Gdyby tylko jeszcze nie miała bindingu na gryfie... Jugger spoko. Jakiś taki "sterylny". Gratulacje bo 7321 w takim wydaniu jest cool w chuj!
Może dlatego tak sertylny bo użyłem presetu Bulba, no i dość daleko pipak jest od strun, bo mam krótkie śrubki