Autor Wątek: [NGD] Skervesen Raptor aka Paprotka aka Pacz śfagier! Predejter, kurwa!  (Przeczytany 46737 razy)

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0

Czego więcej zatem ode mnie oczekujesz. Oferuje sprawdzenie i korekte instrumentu na nasz koszt, co  jeszcze, podać sie do dymisji ? Czy mam tutaj udowadniać ze nie jestem wielbłądem ?

Trochę się nie zrozumieliśmy. Czytam dokładnie i wiem, że to konkretne wiosło zostało przetestowane. Ja mówię o zapobiegliwości. O podyktowanej wieloletnim doświadczeniem (i co najmniej kilkuletnim z wiosłami ERG) ostrożności w budowaniu gitar. W tym przypadku, o takim ustawieniu odległości mostu, by bardzo trudno było wpaść na bandę, z którejkolwiek strony. Jeśli to niemożliwe, olałbym dany model mostka i poszukał innego (choć nie chce mi się w to wierzyć, by ten konkretny był pod względem zakresu regulacji zły).

Tu masz tryb dokonany: wiosło zrobione, gra, stroi, ale nie wiadomo, co będzie za chwilę. Sądziłem, że wyświetlasz to sobie natychmiast, "klient założy grubszą strunę, jebnie mocniej i zaraz będzie marudził". Powtarzam - może się mylę i może jestem pieprzonym szczególarzem, ale fakt, że przy niezbyt grubej strunie wjechało się na koniec zakresu zaniepokoiłby mnie na tyle, że sprawdził bym to a) z inną struną b) inną grubością, etc. Gdyby nadal było źle, podjąłbym decyzję o odsunięciu mostu (o ile to bezbolesne w tym przypadku).

Generalnie - odbiegamy od tematu. Normalny klient zwróciłby wiosło do poprawki, a Ty zrobiłbyś, co uznajesz za słuszne i potem moglibyśmy sobie pogadać. Jak rozumiem, chwilowo temat jest martwy.

To nie bedzie działac dobrze zawsze, kazdy z nas tutaj jest inny, ustawiamy gitare na naszego wypracowanego czuja nie ma opcji na ustwienie precyzyjne dla delikatnie grającego i tego z imadełkiem w ręku. Więc nie pisz ze to ma działać zawsze bo nie bedzie, to mrzonka. Takie niuanse kazdy musi sobie dopasowac sam , no chyba ze nam ktoś zaznaczy ze tak chce i wtedy nie ma sprawy.

O widzisz - Każdy se dopracuje i ustawi, i ten miziający 0.56 i ten napierdzielający srogo na drucie 0.80. Tylko musi mieć pole manewru, czyli zakres regulacji - a Ty już wiesz, co zrobić, żeby możliwie wielu klientów był zadowolonych.