Autor Wątek: LINE 6 POD HD na Sevenstring.org  (Przeczytany 43828 razy)

Offline ITHMW

• Pr0
... no ja zapuściłem te dwie próbki w choooj głośno i RCF w środkowym paśmie zamiata i można się domyślić, że nie ma tak płaskiej siarczystej charakterystyki jak Alto. Na żywca ta różnica będzie poważniejsza i dla mnie osobiście jest warto dopłacić prawie każdą kwotę, żeby olać Alto. Grałem na Alto osobiście i powiem - nie, dziękuję.  Pewnie z jakąś korekcją możnaby uzyskać podobny efekt z Alto, jednak pewnych cech kolumny nie da się przeskoczyć. Kolumny także były pewnie trochę pod innym kątem i może mają inny kąt rozrzutu. Tak czy inaczej różnicę slychać na korzyść RCF.

Co do charakterystyki brzmienia to jak kto lubi. Mnie sam POD nie wzrusza bo niby ma symulować poważne piece lampowe, a zawsze kończy się jak ja to nazywam charakterem puszki. Jeżeli nawet użyć XXL cab i 67 cond mikrofon ze wzmakiem Line6 Elektrik i tym samym osiągnąć dość klarowną głębię to i tak bez dodatków napierdala cyfrą co w przypadku podłączenia do monitora jest nie do ukrycia. Końcówka z lampkami + paka zapewne zmieniłaby mój światopogląd, ale nie to było/jest przedmiotem dyskusji.
INTERSTELLAR