Autor Wątek: LINE 6 POD HD na Sevenstring.org  (Przeczytany 43396 razy)

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
Moje pytanie  mialo podtekst wypowiedzi jak odpowiedz Dale'a.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Online ITHMW

• Pr0
Dale - wiem :) ...     ...dlatego wierz mi lub nie, ale wielostopniowe EQ na wyjściu z POD'a to w najgorszym przypadku nawet 50% sukcesu, ratuje moją barwę ...   ...ostatnio kolesie z lokalnej kapeli Grind Horizon dolecieli i pytali się co ja tam mam w tej małej czarnej skrzynecce bo takiego soundu z multi-podłogi jeszcze nie słyszeli :)...  ...zawsze mam zamknięty przedni panel żeby sobie EQ przypadkowo nie skopać...  ...a jednak na żywo zostawia jakieś wrażenie
INTERSTELLAR

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Tzn jak to robisz? Nagłaśniają Cię, następnie Ty wychodzisz przed scenę, grasz, następnie wracasz do swojego blackboxa dokręcasz, sprawdzasz, wracasz.... itd?
mniut i piah

Online ITHMW

• Pr0
gość ustawił mnie neutralnie przed całą imprezą, na sound check'u...  ...tylko raz zszedłem bo mi świtało które wartości mam upierdzielić i wyszło całkiem spoko.
INTERSTELLAR

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
No ok. Rozumiem. Tylko w końcu trafisz na człowieka, który nie pozwoli sobie na mieszanie częstotliwościami podczas gigu. Chociaż z tego co rozumiem nie mieszkasz w naszym pięknym kraju raju, może za wodą jest inaczej.

U nas wszystko będzie wyglądało tak samo, z tym że bez dodatkowych zabawek no i ostateczna korekcja należy do akustyka, który MUSI dopasować całość do panujących warunków. (A nie do naszego widzimisie :P )
mniut i piah

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
To info napisałem 25.10 o godzinie 8.24 Kiedy się ukaże nie wiem. Wielkie podziękowania dla Yony ! Że zgłosił mnie do moderacji!

Pozdrawiam,
Ależ proszę uprzejmie, zawsze do usług.

Online ITHMW

• Pr0
gość na szczęście nie mieszał mi w brzmieniu tylko balansował pomiędzy głośnością poszczególnych instrumentów i wokala...
...teraz zawsze tak robię, że przed gigiem w Lomax'ie tłumaczę, że z mojej linii ma do dyspozycji tylko volume, czego nie neguje. Moje wiosło nie sieje, przebija się bo ma mnóstwo środka i nie wali boom boom. W Manchester'ze miałem gorzej. Pojechałem bez swojego EV, a wyjebany monitor który walił mi siarą prosto w pysk kazałem po prostu wyłączyć. Nie dało się tego słuchć więc słyszałem siebie tylko tyle co z przodów doleciało heh. Na przodach podobno było mega pierdalnięcie i selektywnie :)
INTERSTELLAR

Online ITHMW

• Pr0
sinquestsound wystawił brzmienie POD HD 500   TORPEDO...  ...ja kupiłem jakiś badziewny interfejs i w końcu mogłem nagrać brzmienie mojego rigu.

Całkowicie mój preset...   ...jest jeszcze w fazie testów.  Jutro dodam drugi wzmak, ale z czystym brzmieniem będę starał się go miksować na poziomie około 5% do 95% przesterowanego wzmacniacza. Chciałbym uzyskać dodatkowo pewien rodzaj "szklankowego" ataku w struny.
« Ostatnia zmiana: 13 Lip, 2014, 13:24:37 wysłana przez ITHMW »
INTERSTELLAR

Offline y

• Pr0
  • nisko albo jeszcze niżej
toto dołu nie ma?

Online ITHMW

• Pr0
oczywiście, że ma bo w końcu strój Ab też swoje robi...  ...ale dół nie pluje głośnikiem, ogólnie mój preset nie napierdala siarą, a brzmienie jest zwarte i w miarę selektywne.
INTERSTELLAR

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
Pytanie jak to gra w miksie.

Offline y

• Pr0
no ale nie grasz dołem tutaj na próbce.

to jest nagrane mikrofonem z kolumny ALTO czy nagrane bezpośrednio z POD'a przez jakieś kokodżambo korektory?

to jest brzmienie do grania na żywo czy do miksu?

Online ITHMW

• Pr0
w miksie powinno się przebić bez problemu...   ...sądzę, że będzie aż nadto spoko, ale preset robiłem pod granie live

Alto nie jest dla mnie bleeeee...  ...jak brukselka. Mam inny monitor

Nagrane liniowo przez interface USB.
Kolejno:
ESP LTD VIPER 407 (Tone Zone 7) - EHX Graphic Fuzz - ISP Decimator 2 - POD HD500 - Behringer ULTRAGRAPH FBQ3102 - interfejs USB
« Ostatnia zmiana: 07 Gru, 2013, 13:35:09 wysłana przez ITHMW »
INTERSTELLAR

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
No to ten, jako że mój ultra test Alto się opóźnia z różnych względów...
Widząc, że wrzuciłeś próbkę swojego rigu, a w sumie 5 urządzeń, dla porównania podrzucam moje nagranie, "niestety" tylko samego PODa prosto w kompa.
Czyściutki preset z Nabu, bez żadnych dodatków, dokładnie to co leci w monitory:
Wlacz osadzony player soundcloud

pees
Sorry za dupowate granie, ale to moje ćwiczenia na setę ;)
mniut i piah

Online ITHMW

• Pr0
Dale pełen szacun, ale mam nadzieję, że słyszysz jak płaski, obramkowany, cyfrowo-siarzysty i bez duszy jest POD w Twojej próbce w stosunku do mojego nagrania ??
INTERSTELLAR

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
No tak. Wszystko się zgadza.
Ale brzmi tak samo i tutaj:

I na koncercie i wszędzie indziej.
I kosztował 1200 zł ;)
mniut i piah

Zomballo

• Gość
No tak. Wszystko się zgadza.
Ale brzmi tak samo i tutaj:

I na koncercie i wszędzie indziej.
I kosztował 1200 zł ;)
Piękne!

Online ITHMW

• Pr0
...hmmm... ...wiesz muza ogólnie na poziomie...  ...skłamałbym gdybym powiedział, że to w całości do dupy brzmi...   ...choć jak dla mnie gitara puchą napierdala, ale wszystko zależy od preferencji grającego...  ...do takiej muzy nawet chyba oczekuje się tego rodzaju brzmień...   ...ja zawsze byłem lampo-lubny i niestety POD sam w sobie nie spełnił moich oczekiwań, ale nie ma się co oszukiwać bo urządzenie jest dla przeciętnego Kowalskiego. Z gówna bata się nie ukręci, niestety i cena POD'a mówi sama za siebie. Ja to dopalam i mam trochę bliżej do lampy, ale pytanie jak długo z tym będę się bujał tego nie wiem...   ...pewnie do momentu aż mnie nie wkurwi :)
INTERSTELLAR

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
Tjaaaa.

Offline y

• Pr0
Yony, a u Was ktoś na podzie HD500 nie łoił?

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
Nope. XT Pro obaj. Miałem HD Pro przez moment ale nie chciało mi się kręcić :)

Online ITHMW

• Pr0
...niestety zabiegi z drugim amp'em czy to czystym sygnałem czy przesterowanym nie zdały egzaminu. Trzymam się jednego, jedynego słusznego modelu amp'a i reszty swoich zabawek.
« Ostatnia zmiana: 13 Lip, 2014, 13:25:52 wysłana przez ITHMW »
INTERSTELLAR

Online ITHMW

• Pr0
...a tak to wygląda...
INTERSTELLAR

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Troche to przerost formy nad trescia, no ale jezeli Tobie to dziala, brzmi i pasuje, to najwazniejsze :)

Online ITHMW

• Pr0
:) działać, działa...   ...rozkręcone ryczy lampo-podobnie...   ...w końcu pasuje bo brzmienia samego POD'a nie trawię.
INTERSTELLAR