Autor Wątek: NRD - Axe-Fx dla biedaków z 7,9'' wyświetlaczem  (Przeczytany 70551 razy)

Offline y

• Pr0
  • nisko albo jeszcze niżej
można podpiąć wiele kart, istotne jest żeby miały własne zasilanie. Lexicon Omega Studio pozwala nagrywać 4 ślady, myślę, że jeszcze parę urządzeń takich jest.

sens mają po stronie Apple urządzenia od ipada2 w górę, bo tylko takie pociągną iOS7 (dopiero iOS7 obsługuje 24bitowe nagrywanie, wcześniej było tylko 16bitów).

ja podłączałem do ipada 3 (retina) właśnie wspomnianego Lexicona przez camera connection kit (usb). w tej chwili mobilnie mam wspomnianego Sonic Port Line6 i jest to bezpośrednio wpinane w lighting port lub 30pinowy port. Te wszystkie rozwiązania przez wejście mikrofonowe są do dupy jakościowo - szumią i mają kiepski poziom/dynamikę dźwięki.

z kolei do Sonic Port jest darmowa aplikacja Mobile Pod, IHMO lepsze brzmienia niż w Podzie :) są mesy można zamulać.

jest to o tyle fajne, że Sonic Port nie wymaga konkretnie iPada, można podłączyć to też do iPhone'a więc - wersja już totalnie mobilna.

polecam poczytać o:

https://itunes.apple.com/us/app/audiobus/id558513570?mt=8

to taka apka do routingu dźwięku na iOS.

dla przykładu - nagrywam do Garage Band (iOS/ipad), ale de facto dźwięk generuje nie Garage Band (który służy za hosta) tylko Mobile Pod, potem otwieram zapis z ipadowego Garage Band na kompie w normalnym Garage Band albo już finalnie w Logic Pro.

Grida mam, ale jakoś jeszcze nie miałem czasu się tym pobawić (ogarmian Kempera).  JamUp mnie jakoś nie przekonuje (czy raczej ten system dokupywania każdej pierdoły).

Niestety nie znalazłem porównania iRig Pro i Sonic Port Line6, ale jakby ktoś z Wawy chciał się pobawić tym drugim to zapraszam.