crowley - nie czytałeś uważnie - cyt. Ja tu na forum nie wypłakuję się, że POD mi nie podchodzi, czy nie jest dla mnie, że to totalne gówno lub nie potrafię nic ukręcić...
Ja podłączam swoją gitarę i to dobrze brzmi, ale twierdzę, że spuszczanie się nad POD'em jakie to metalowe brzmienia można z niego ukręcić są przynajmniej dla mnie naciągane.
Poza symulacją mesy i electrik z odpowiednimi pakami i mic'kami nie znalazłem nic na czym można zbudować podstawę czy choć symulować brzmienie lampy. Nikt mnie jeszcze nie zaskoczył brzmieniem z samego POD'a pod FRFR...
Pomijając kwestię brzmienia LIVE... ...na org'u jak się chłopaki zapociekli żeby uzyskać brzmienie 5150 na symulacji SLO czy innego gówna i udostępniali patch'e to sikałem pod siebie. Sam siebie pytałem co to k... jest.
Dobre brzmienie 5150 np. uświadczyłem na płycie Heartwork Carcass. Takie przykłady można mnożyć.
Nie twierdzę, że sprzęt nie jest fajny bo w końcu sam go używam i w jakimś stopniu mi pasuje, ale bez dodatków po prostu mi nie robi bo nie grzmi