Autor Wątek: LINE 6 POD HD na Sevenstring.org  (Przeczytany 44100 razy)

Offline ITHMW

• Pr0
Dale - spoko, jeżeli będzie się Tobie chciało nagrać cokolwiek to z miłą chęcią oglądnę/odsłucham. Co do bramki w POD'zie to nie cięła sygnału aż tak zauważalnie na płaskim brzmieniu POD'a. W momencie kiedy wpiąłem EHX i zacząłem wyciągać soki z brzmienia z charakterystycznym bźdąg po pierdalnięciu w struny :) to w momencie włączenia bramki, POD bezczelnie zawężał mi sygnał. Dlatego zdecydowałem o zakupie zewnętrznej bo w przyszłości i tak się może przydać jak i dopałka EHX.

y - wychodzę z POD'a dwoma niezbalansowanymi kablami JACK/JACK do dwóch wejść ULTRAGRAPH FBQ-PRO FBQ3102 i z tego EQ wychodzę dwoma kablami JACK/XLR (zmostkowane wtyki na niezbalansowane) do kolumny aktywnej.  Wyjście XLR z kolumny idzie na przody oczywiście w stereo. Używam paru efektów w stereo więc tak musi być.
W zasadzie XLR z POD'a podaje sygnał stereo i mógłbym jednym zbalansowanym kablem wyjść do EQ i z EQ jednym zbalansowanym kablem do kolumny, ale że miałem taką konfigurację kabli wcześniej i dodatkowo wyjścia niezbalansowane POD'a są po prostu głośniejsze to tak zostało.

Co do mic na dslr. Odkąd Canon 7D ma możliwość ręcznego ustawienia audio proponuję mic RODE wpinając bezpośrednio w aparat. Jest wygodniej, ale ja już nie inwestuję w ten sprzęt.
« Ostatnia zmiana: 07 Gru, 2013, 13:36:40 wysłana przez ITHMW »
INTERSTELLAR