gavoja - output mode - ustawiony wręcz znakomicie haha w moim przypadku nie może być nic innego niż STUDIO/DIRECT
...różnorodność marek kolumn, jak ich brzmień jest bardzo zróżnicowana. Taki przykład z AXE 2. Jeżeli usłyszysz tylko nieznaczne różnice to gratuluję słuchu
Przechodziłem przez to w klubach "na szczęście" tylko dwa razy zanim podjąłem decyzję o zakupie kolejnych gratów. POD zawsze brzmiał sucho, płasko, siarczyście, nosowo, puszkowo każdy może sobie wybrać określenie jakie chce. POD sam w sobie nie ma pierdalnięcia i trzeba go wspomóc. Takie jest moje zdanie
Posty połączone: 23 Paź, 2013, 13:19:28
...może jeszcze żeby sprecyzować swoją wypowiedź... ...chodzi o uzyskanie ciężkich brzmień metalowych bo POD wręcz znakomicie radzi sobie z symulacjami brzmień rock, blues'owymi i czystymi barwami.
Na tym filmiku goście testują kolumny z różnych półek cenowych. Jeśli porównasz kolumny w swojej klasie, różnica jest nieznaczna. Poza tym nie bardzo rozumiem, co ma odsłuch (który służy Ci tylko do słyszenia siebie samego na scenie) do przodów, przez które słyszy Cię odbiorca.
Jeśli Ci POD nie podchodzi, to albo masz inny gust, albo nie potrafisz go ukręcić, ale to nie powód, żeby od razu krytykować produkt.
Ja mam zupełnie inne doświadczenia w tej materii, ale wychodzi, że mam kiepski słuch i pewnie się nie znam.