escape_artist, Zelman - w sumie mogę się z Wami zgodzić... ...jednak na w/w nagrywki można mieć jakiś pogląd ponieważ już nawet na wstępie niezależnie czym nagrywasz to charakter brzmienia rozpoznasz. Nie wystawiałem tutaj swojego video, ponieważ moim zdaniem brzmienie wyszło po piździe. Jeszcze mam za duży efekt puszki zPOD'a jak ja to nazywam. Właśnie jestem po korekcji podbicia 160Hz do 2dB i ścięcia 500Hz do 6dB i 630Hz do 4dB przy czym w POD'zie low cut na 98Hz. Co do Canon 7D... ...zaznaczyłem "only" tylko dlatego, że każdy wie jak chujowa jest jakość wbudowanego mikrofonu. Tzn po ostatniej wersji frimware w końcu można nagrać czyste audio z ustawieniami ręcznymi, ale jakość nadal będzie taka sobie.
wedlug mnie to na twoim filmiku to na przesterach brzmi czysciej niz na tych co podales, bo nie ma specjalnie dodatkowego szumu, a widzisz w Twoim odczuciu jest byle jakie i tutaj potwierdza sie to co juz napisalem ze filmik na yt to nie to samo co Twoje uszy i tyle
escape_artist - zbytnio nie widzę formy nagrywania tylko głośnika szerokopasmowego z SM57... ...co z górnymi wartościami głośnika wysokotonowego ??
No to bierzemy drugi mikrofon i jazda. Jakas kombinacja na pewno da dobre rezultaty. Nie orientuje sie akurat czy ktos w ogole probowal zarejestrowac mikrofonami dzwiek z kolumny FRFR, takze wiecej nie jestem w stanie podpowiedziec.