Autor Wątek: LINE 6 POD HD na Sevenstring.org  (Przeczytany 44122 razy)

Offline ITHMW

• Pr0
...za długo tego tematu nie dam rady pociągnąć...   ...wątek POD HD na org. przewaliłem od deski do deski wieki temu jak jeszcze nie miałem POD'a i cały czas go śledzę...   ...widziałem co ludziska wypisują w zastosowaniu POD'a z FRFR ...

Sify - ale ja ukręciłem brzmienie które mi odpowiada i to sam...  ... od podstaw...  ...a rozwiązanie z pstryczkiem PAD stosuję od miesięcy...   ...jednakże do tego brzmienia dochodzą wszystkie moje graty i w tym sęk.
Już nawet odpuszczam temat gitary i doboru aktywnej kolumny. Moim zdaniem chuja ukręcisz z POD'a, a nie dobry sound LIVE jeżeli nie zmodyfikujesz tego po drodze.

Podałem tylko moją wizję taniego rozwiązania tego problemu na tyle by przełknąć niedobory taniego POD'a, wychwalanych presetów przy zastosowaniu z aktywną kolumną i nawet wysyłki sygnału na przody. Nie dam się zwieść ciepłemu brzmieniu z samego POD'a na scenie w klubie/sali itp bo z przodu z głośników leci ta sama płaska sraka, zmieniona na tyle na ile pozwalają, nagłośnieniowiec, mixer i przody.
Nie podejmuję tematu rasowej lampowej końcówki i zajebistych gitarowych pak z przyczyn czysto ekonomicznych, ale nie jestem idiotą i doskonale wiem, że to inna bajka bo sam na tym grałem w studio. Co tydzień mógłbym się tym bawić. Bardzo fajny efekt końcowy, ale za drogo, ale za ciężko itp.

...kopiuję wyrywkowo bo nie mam siły ponownie pisać...

to nad czym spuszczają się na tamtym forum zalatuje siarą i jest cholernie płaskie,
kreują je tylko po to by dobrze brzmiały w miksie, ale mnie one kompletnie nie przekonują. Co w momencie gry LIVE? Ich najbardziej wycackane presety nie mają pierdalnięcia,
po wielokrotnych próbach ograniczenia się tylko do POD+kolumna aktywna nic dobrego z tego nie wyszło,
Już po 3 tygodniach zabawy z POD'em wiedziałem, że brzmienie będzie z dupy jak nie wepnę w to czegoś analogowego.
EQ na wyjściu jest koniecznością jak chce się grzmotnąć,
sam POD tego nie zrobi choć byś kręcił do przyszłej Gwiazdki,
nikt mi nie wciśnie tych badziewnych presetów z sevenstring. org wmawiając, że są mega zajebiste,
POD sam w sobie po prostu nie ma racji bytu przy rozwiązaniu z kolumną aktywną.
Wszystkie te moje duperele kosztowały nieco więcej niż sam Kemper, ale mogę już grać spokojnie, gdzie do Kempera nadal musiałbym dokupić podłogę i dobry głośnik,
zastanawia mnie fascynacja presetami na sevenstring.org,
Po dwóch tygodniach użytkowania POD'a wymieniłem pickup mostkowy i zacząłem ustawiać wszystko pod moje wiosło. Zajęło mi to kilka tygodni włącznie z dobieraniem sprzętu, ale opłaciło się,

No nie ma co gadać chopy. Jak się w końcu zbiorę i zepnę poślady to capnę mojego 7D do studia z wszystkimi gratami i nagram próbkę w fullHD LIVE. Jeżeli uda mi się uchwycić nim co zamierzam to jebnę plik na YouTube specjalnie dla naszego forum.

Posty połączone: 14 Paź, 2013, 10:39:09
... a w zasadzie to ta sekwencja z pierwszego postu powinna wystarczyć wszystkim :

Znalazłem  lekarstwo by złagodzić ból niemożności posiadania Kempera czy Axe. Cały zestaw włącznie z potężną kolumną aktywną zamyka się w cenie nieco przekraczającej cenę samego Kempera.

Oczywiście każdy może mieć jakieś swoje rozsądne rozwiązanie i nie mam zamiaru dyskutować na temat wyższości kostek analogowych itp, ale z samego POD'a ukręci się gówno jeżeli chce się ZAGRZMIEĆ LIVE.
« Ostatnia zmiana: 14 Paź, 2013, 10:39:09 wysłana przez ITHMW »
INTERSTELLAR