Na szybko opiszę to co miałem na myśli.
Jeśli ktoś się zastanawia nad użyciem preampu cyfrowego tylko do napędzenia klasycznej koncowki+paki gitarowej to polecałbym bardziej Axe i/ii niż Kempera z racji, że profile zrobione na pełnym zestawie, nawet po odłączeniu koncowki i paki (mówię o tych w profilu) i tak zostawiają ślad na preampie. Dlatego odwzorowanie samego preampu z pełnego profilu nie jest do końca takie dokładne. Christopher Kemper pisał ostatnio na forum, że pracują nad rozwiązaniem tego problemu i powiedział, że będzie to rozwiązane już niedługo. Ale ną tę chwilę nie jest więc dzisiaj bardziej polecam do takiego planu Fractala.
Z drugiej strony używanie obydwu tych urządzeń z końcowka mocy i paką moim zdaniem jest po prostu ograniczaniem podstawowych założeń tych urządzeń.
Od niedawna w moim zespole mamy duet AxeII + Kemper + 2x Alto TS115A i szczerze mówiąc żaden z nas nie chce wracać do lampy. A Adam był fanatykiem lamp i 2 metrowych pedalboardów. Jest selektywniej, prościej, mamy więcej miejsca w sali i więcej miejsca w aucie. Do tego żaden z nas nie musi się martwić o posiadanie zapasowych lamp
Mam nadzieję, że nasze doświadczenia koncertowe będą równie przyjemne. I tutaj wraca temat akustyków/realizatorów koncertów. Do tej pory jak graliśmy koncerty to bass zawsze był wpinany prosto w mixer, ZAWSZE. Jakoś nikt nie miał z tym problemu. To czemu mieliby mieć z gitarami?
To takie moje 0,03 zł.