Autor Wątek: Ostatnio oglądane filmy  (Przeczytany 578739 razy)

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Odp: Ostatnio oglądane filmy
« Odpowiedź #1625 22 Cze, 2013, 13:13:57 »
Nawet w kinie na tym byłem ;) i o ile podobało mi się, o tyle historyjce brakowało statecznego szlifu dobrego reżysera wespół ze scenarzystą. Bo są pomysły zajebiste, ale kilka kiszek też - np. Peter Stormare (szeryf wioski) ginie bez sensu zanim zdążył się sensownie nagrać, a jego postać mogłaby być naprawdę zajebista. Ze stylizacją Famke Janssen też ktoś przesadził - niby to drobiazgi, ale w rękach np. Terrego Gilliama obraz mógłby być zajebisty, a jest tylko przyjemną oglądaczką.

W temacie:

WATCHMEN - STRAŻNICY Film który ma jeden z najlepszych początków jakie widziałem - czołówka do piosenki Dylana jest przekurwagenialna! Niestety dalej jest już tylko gorzej - masa jakiś pseudofilozoficznoh umanitarnochujwijak ich bredni (dr. Manhattan :facepalm: ), przeplatana sadystyczną rąbanką (Rorschach w więzieniu) i wątkiem "miłosnym" emocjonującym jak wczorajszy budyń. Ostatnie pół godziny już ledwo usiedziałem, takie było "ciekawe". Szkoda, szkoda i jeszcze raz szkoda :(
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.