Autor Wątek: Mayones setius albo regius  (Przeczytany 31358 razy)

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
Odp: Mayones setius albo regius
« Odpowiedź #75 12 Maj, 2013, 19:45:38 »
Głupoty pleciesz o ludziach kupujących Fractale tylko dlatego, że kosztują miliony i grają na nich gwiazdy. Ja jakiś bogaty nie jestem, a zaoszczędziłem sobie na jednego i chwalę sobie bo brzmi znakomicie i mogę z nim wszystko, mam w dupie jakieś tam legendy dookoła niego powstające.

Co do niskiego poziomu forum: nie marudzić, tylko kreować nowy kontent, wzbudzać ciekawe dyskusje, a nie spędzać pół dnia w Offtopicu.

Jeżeli chcesz ze mną dyskutować, proszę czytaj ze zrozumieniem. Nie napisałem, że Fractale warto kupować tylko z tego powodu: dobre narzędzia niesamowicie ułatwiają pracę, ale nie mogę się pozbyć wrażenia, że część osób chce je mieć z innych powodów, wymienionych przeze mnie wcześniej.

Tylko, że zwykli słuchacze nie słuchają Twoich djentów tylko Mandaryny. Słuchacza jakiegokolwiek wypada szanować, ale wolałbym, żeby moja muzyka trafiała do ludzi, którzy nie uważają, że klnięcie czarnucha do mikrofonu jest więcej warte niż symfonia Beethovena. Jeżeli ktoś nie jest w stanie powiedzieć nic więcej oprócz "podoba się/nie podoba się" to jest to niesamowita porażka.

Zasadniczo masz rację, ale nie miałem na myśli takiego przegięcia w drugą stronę, o jakim piszesz. Zwykły słuchacz danej muzyki to dla mnie osoba, która ma o niej pojęcie i generalnie jest świadoma składających się na muzykę elementów, ale jest wolna od tak typowego dla większości gitarzystów przypierdalania się do rodzaju drewna w gryfie gitary używanej w nagraniu.