Autor Wątek: Bare Knuckle - warto?  (Przeczytany 156942 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Odp: Bare Knuckle - warto?
« Odpowiedź #50 03 Lut, 2013, 20:02:46 »
No ok ale w takim razie doradzając napisz te wszystkie aspekty jak to zrobiłeś teraz a nie suchą informację w postaci w jakiej przedstawiłeś we wcześniejszym poście : pickup+drewno = efekt . Wiec nie powinieneś dziwić sie mojej reakcji.
BKP na swojej stronie też podaje jakieś tam parametry, czy zatem bedzie sugerować się wzmacniaczem każdego grajka ? Takie sposoby pomocy człowiekowi który oczekuje rozjasnienia jak dany przetwornik może sie zachowywać są dla mnie słabe.
Po za tym w moim mniemaniu sprawa podstawowa, rozmawiamy o sytuacji wyjściowej i tego sie trzymajmy, czyli drewno i pickup a to co Ty dalej sobie z tego wykrecisz na piecu to już zupełnie inna bajka i absolutnie nie mieszałbym tego.

.....
I jeszcze jedno, jeżeli wziąć do serca sobie Twoją radę, to najlepiej nie pytać o wady/zalety przetwornika i jego brzmienie, tylko przerzucić je wszystkie, bo przecież każde wiosło może brzmieć zupełnie inaczej. Ja rozumiem, że są różnice, czasem bardzo duże, ale chyba chodzi o zebranie wielu subiektywnych opinii, i wyciągnąć z nich średnią, najbardziej wiarygodną, a nie pisanie, że tu się ktoś myli, bo basu jest dużo w tym przetworniku, a ten jest łatwy w kontroli.

Zupełnie nie zrozumialeś przesłania lub na siłę próbujesz obalić coś co staram sie tutaj przedstawić.
Jeśli brać do serca moją rade to nie przerzucić wszystkie tylko mieć swiadomość przy wyborze tego, ze nie tylko pickup i korpus sie liczy ale cała reszta też . Tyle i tylko tyle albo aż tyle.
Stivo nie wiem dlaczego spiąłeś poślady ale chyba Ciebie poniosło ;)