Autor Wątek: Bare Knuckle - warto?  (Przeczytany 157958 razy)

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
Odp: Bare Knuckle - warto?
« Odpowiedź #50 03 Lut, 2013, 18:54:31 »
Zupełnie sie nie mogę zgodzić . Musza czy Ty masz problem z opanowaniem góry ?  Czarek A jak u Ciebie ?
Ja u siebie nie odnotowałem tego problemu. Ale jak wspomniałem opisujecie coś ale nie podajecie pełnej specki i to IMO jest uogólnianie które wg mnie może być bardzo mylące. Terror ma dwie gitary od nas obie na Warpigach, obie mają jesion a kazda gra zupełnie inaczej. Dlaczego? otóż dlatego, ze mają zupełnie inne gryfy inne topy i inną skalę.

Myślę, że tu Ty bardzo upraszczasz, bo piszesz o tym tak jakby wiosło miało 100% do gadania w sprawie jaki dźwięk płynie z głośnika. Nie zapominaj, że gram na wzmacniaczu, który ma dość mocną górę, i gram muzykę, gdzie odkręcam dodatkowo potencjometr "Treble" znacznie powyżej godziny 12'tej. Przedstawiłem moje subiektywne odczucia, nie zgadzasz się? Ok, ale proszę nie pisz, że upraszczam, samemu znacznie upraszczając. Specyfikacja mojego wiosła jest w linku pod moim podpisem, można w dowolnym momencie sobie przeczytać. No i jednak gram kompletnie inną muzykę niż Musza czy Terror, więc inaczej kręce brzmienia i czego innego oczekuję, jeżeli w soundzie który ukręciłem generalnie wszystko mi siedzi, ale czegoś nie mogę do końca opanować gdy gram, jak z tą górą, to mnie wkurza i dlatego tak napisałem, a to, że moje wiosło ma tendencję do wybijania góry, to inna sprawa, o której pisałem nie raz i dlatego tyle przetworników przez nią przeszło, aż jest ten który brzmi najlepiej, a jednocześnie nic mnie w nim nie wkurza.

I jeszcze jedno, jeżeli wziąć do serca sobie Twoją radę, to najlepiej nie pytać o wady/zalety przetwornika i jego brzmienie, tylko przerzucić je wszystkie, bo przecież każde wiosło może brzmieć zupełnie inaczej. Ja rozumiem, że są różnice, czasem bardzo duże, ale chyba chodzi o zebranie wielu subiektywnych opinii, i wyciągnąć z nich średnią, najbardziej wiarygodną, a nie pisanie, że tu się ktoś myli, bo basu jest dużo w tym przetworniku, a ten jest łatwy w kontroli.
Bynajmniej to nie przynajmniej!