Ja mam jeszcze (bo już podobno jest chętny na zakup) Digitech Metal Master i powiem, że jest to na prawdę fajna kostka. Bluesa na tym ciężko wykręcić

Chociaż przy odpowiednim skręceniu volume w gitarze można coś słabszego pograć. Mi osobiście podpasowało brzmienie z gałą MORPH ustawioną na godzinę 12, czyli pomiędzy brzmieniem MT-2 a DOD Death Metal. Ale ja próbuję grać klimaty w stylu In Flames i jest to podobny "ciężar brzmieniowy" wtedy... Jak gała idzie dalej w prawo jest już tylko potężniej i mroczniej... a to już za dużo jak dla mnie. Kostkę porównywałem bezpośrednio na tych samych gratach z Uber Metalem i wygrał MM. Fajne jest też to, że ma wbudowany symulator kolumny i można nagrywać bezpośrednio na kompa lub podobno (bo nie sprawdzałem) wpinać się w mikser...
Tu masz demo na stronie producenta:
http://www.digitech.com/flash/MetalMasterDemo.phpW rzeczywistości jest IMHO o dziwo lepiej (przecież wiadomo, że producenci potrafią podrasować próbki) niż na tym demie. Można ją wyrwać w naprawdę przyzwoitej cenie. Nowy w sklepie ok 290zł... ja swojego sprzedaje za 200zł + przesyłka. Taka cena bo stan na prawdę sklepowy... a może nawet lepszy niż nie jeden w sklepie... Jak się koleś rozmyśli (ma dać znać do środy) to dla forumowicza puszczę za 180zł + przesyłka