Musza poruszyl sedno sprawy, jeszcze jedna kwestia, brzmienie w duzej mierzez zalezy od tego kto co lubi i chce osiagnac. Muzyka jaka nagralem lubi siareczke i to co nagram w przyszlosci (bo jest kilka wzmakow w kolejce) bedzie w podobnym stylu brzmieniowym. Jedym sie to podoba innym nie. Ten konkretny wzmak jest bardzo uniwersalny i uwierzcie mi ze kazda zmiana gaukologii zmienia brzmienie kompletnie.
Aha, co do obrobki to nie ma jej tu wlasciwie ze wiele, na wioslach delikatna kompresja plus HP/LP 120hz/7800hz. Bass linia, jedynie compresor i HP 80hz, perka to pojedynczy plik mp3 ktory ostal sie z nagrywania demka. Tyle.
Posty połączone: 14 Maj, 2012, 15:22:57
Przeleciałem muzykę na 5 różnych zestawach głośnikowych, i faktycznie na niektórych jest zbyt zamulone i siarka jest za bardzo na wierzchu. Sam mixa robiłem na Behringer MS40 i tam brzmiało bardzo dobrze, mój alternatywny odsłuch w mieszkaniu to Genius SP-HF1255A, na tym też było spoko. Potem miałem jakieś Creative i Mediony poza mieszkaniem i faktycznie siara i mułek są, mój KT88 zostanie latem więc nagrany raz jeszcze, a przed wakacjami pewnie będzie test 6550, już bardziej wyważone.