Autor Wątek: Jakość produktów mg amps  (Przeczytany 21745 razy)

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!
Odp: Jakość produktów mg amps
« 21 Gru, 2011, 17:24:36 »
Na jednym gigu podpiąłem Fendmessa pod napięcie stałe od oświetlenia (no bo kto by kurwa odpowiednio oznaczył kontakt przy scenie). :facepalm: Potrzymałem go tak dobrych kilkanaście minut, myślałem, że padł na amen, bo po przepięciu pod normalne napięcie nie grał. Wróciłem do domu, podpinam dziada, wszystko dalej banglało bez problemów. ;)

Mniej więcej podobne syutacje zdarzają sie jak przychodzi: malarz, hydraulik, stolarz... no nie stolarz nie :D ..kurawa  jak nie ;) elektryk  i pada tekst:" kto pani-panu takie gówno wcisnął, jak oni to zrobili , co to za patałachy były. Cytaty można mnożyć. Jak słysze od "fachowca" takie teksty niestety zaczynam sie zastanawiać co mi kurwa spierdoli. To jakaś smutna maniera.
dokładnie o tym samym pomyślałem. ;)

No i to nie jest chińska podróba z logo Mesy, tylko inny wzmak, "inspirowany" Mesą. IMO na EL34 gra lepiej, na 6L6 za twardo.
To już chyba kwestia gustu, miałem u siebie przez parę dni Vulture'a na EL34 i moim zdaniem brzmiał zbyt miękko-bułowato. ;)

znaczna różnica w cenie jak się customowo zamówi inny typ lamp?
żadna, zresztą wzmaki MG mają potek do regulowania biasu wyprowadzony na zewnątrz chasis (znajduje się gdzieś między transformatorem a lampami, jest jakośtam oznaczony), więc można samemu wsadzić inne lampy i go zbiasować (wyprowadzenia dla miernika też ma). ;)
do widzenia.